Då var det klart...

Det vi väntat på i flera månader kom idag trots detta som en "chock". Även fast jag hela tiden känt vibbar så har jag ändå levt vidare på hoppet och tänkt att det löser sig. Men nu har ugglan gått ut med infon att dom kommer att lägga ner 1/7. Så för att se det positiva; vi får 3 månader till på en av Uppsalas bästa förskolor! För några veckor sedan la jag in en ny ansökan för hösten och jag ver ju precis vad jag vill. Jag vill ha det närmaste man kan komma ugglans verksamhet och det lär vara i närområdet då vi kommer att önska domarringen till barnen sen. Mina 2 översta val är snarlika ugglan bortsett från att det är föräldrakooperativ och det tror jag skulle passa mig perfekt. Tänk att få vara med och bestämma hur barnen ska ha det på förskolan, toppen ju! Men det som kommer att ställa till allting är öppettiderna. Jag kommer alltså att behöva byta jobb alternativt välja tunaparken. Och tunaparken är långt ifrån en sån förskola jag skulle välja först. Jag är lite allergisk mot småbarnsgrupper och stora förskolor. Men det kan säkert också vara bra men jag vill åt "familjekänsla" som finns på ugglan. Fy satan vad det här suger... 


24 långa timmar

För 24 timmar sedan åkte Tobias och barnen till familjen Backlunds sommarstuga i Avesta. Jag kunde inte följa med för min förbannade mage som inte vill bli bra. Natten till igår satt jag på toaletten flera timmar i streck. Inatt var jag bara upp 2 ggr. Men magen är fortfarande inte bra. Jag får inte i mig nånting heller för jag mår så illa. Blåbärssoppa och kräm fungerar hyfsat bra. Hatar verkligen att bara ligga. Och nu saknar jag min familj så det svider bakom ögonlocken. Som tur är kommer dom hem om några timmar.  Jag hoppas att magen blir lite bättre mot eftermiddagen så jag kan gå ut litegrann. Ska ju bli upp till 17 grader idag! 


Hemsk dag

Usch och fy vilken hemsk dag detta blev! Jag har varit sänkt av febern hela dagen och har fortfarande sååå ont i kroppen. Imorse åkte Tobias iväg i 2,5 timme och värre 2,5 timmar har jag nog aldrig varit med om. Båda barnen levde rövare och var totalt missnöjda med allt och jag kunde inte röra mig från soffan. Det blev total kaos. Sen fick Tobias vabba resten av dagen. 

Han och barnen har varit såå duktiga och varit iväg och hämtat sand till sandlådan och sen gjort iordning våfflor. Sen hade dom filmkväll med lejonkungen och oliver & gänget - älskade familj! 

Jag har ringt jobbet och sjukanmält mig för första gången. Usch, det känns så jobbigt. Jag vet ju själv hur det känns att vara den som tar emot samtalet när någon är sjuk. Det blir till att ringa runt och försöka få in någon som kan jobba. Inte det lättaste med så kort varsel men vad ska man göra om man är hemma med feber?! Jag kan ju verkligen inte jobba... Det lär ju hända flera gånger. Jag har ju inte haft en enda vab-dag sedan jag började jobba för 2 månader sedan. Jag trodde att jag skulle behövs vabba typ varannan vecka. Det tackar vi ugglan och alla uggle-föräldrar för! Nu ska jag sova vidare och hoppas på att må lite bättre imorgon. Godnatt 



Ajajaj

Fy satan vilken träningsvärk jag har fått från gårdagens tabata! Rumpa och lår! Jag trodde att jag hade tränat så pass mycket att jag skulle slippa, men icke. Inte nog med detta så provade jag nya grit's passet idag och det gjorde inte saken bättre. Först och främst hade jag för ont för att kunna genomföra passet ordentligt och dessutom var passet sjukt jobbigt. Inte nog med detta så tror jag att jag har åkt på influensa eller nåt för jag har under kvällen på jobbet mått skit. Jag tror att jag har åkt på feber nu också (hade ingen väl fungerande termometer hemma, och jag ska vara ssk?). Varenda cm på kroppen värker nu iaf och jag orkade knappt ta mig upp för trappan. Som "tur" var så är vi lediga imorgon och jag slipper min första sjukskrivning. Får se till torsdag hur det känns. 


När jag ändå klagar så kan jag väl fortsätta. Den där jäkla spiralen alltså! Den ställer hittills bara till med besvär. Jag har haft den i 1,5 månad och varit blödningsfri ca 2 dagar. Jag har småblött lite i stort sett varje dag. När jag fick mens för 1,5 vecka sedan blödde jag mera än vanligt (mycket) och jag fick ont på högra sidan. Sedan dess har jag känt av spiralen till och från hela tiden. Dessutom kan jag ta tag i trådarna och dra, sjukt konstigt. Så imorgon (om jag mår bättre) måste jag på drop-in-mottagningen hos bm och klippa trådarna. Blir det inte bättre så är spiral ingenting för mig! 


Helgen

Då var denna långhelg också slut. I torsdags var jag, barnen och min syster i Östhammar. Sedan långt tillbaka bestämde jag och båda mina systrar oss för att göra en systertatuering. Ida gjorde sin för ca 1 år sedan och Camilla för några månader sedan. Jag skulle göra min så fort jag slutat amma men det har inte blivit av. Men nu är den på plats! Idas kompis jobbar på en tatueringsstudio Östhammar så jag och barnen passade på att ha picknick vid vattnet och leka i lekparken där nere medans Ida gjorde sin tatuering. Så gjorde jag min medans Junelle sov. Jag hade planerat att göra en till tatuering men det gjorde så otroligt ont så den får vänta några veckor, haha. 


I fredags fm hade vi picknick i lilla domkyrkan. Milian och jag planerade det sist vi var där och eftersom han aldrig glömmer bort nånting så har han tjatat om det ett tag. Det blåste svinkallt så det var tur vi valde att sitta "inne". Efter det åkte vi till Maja, Emma och Finley i björklinge. Barnen hade jättekul tillsammans och lekte i flera timmar. I fredagskväll åkte vi givetvis till kyrkogården med blommor och tände ljus. Det var farmors 78-års dag. Herregud, vad vi saknar henne! Vi var med om en otroligt otäck sak under fredagskvällen. Det började brinna i stekpannan när Tobias skulle steka champinjoner! Dumma som vi var så spolade vi med vatten på lågorna och självklart började det brinna ännu mera. Det slutade med att Tobias kastade ut stekpannan på framsidan och vi stog hela familjen och skrek. Milian blev helt förstörd. Han bara grät och grät och sa att han ville flytta. Lilla gubben. Sector alarm ringde bara ca 20 sekunder efter att brandlarmet gick, sjukt bra. Som tur var blev det bara lite svart på vitrinskåpet och alla var/är oskadda. 
 
Igår började vi dagen på toysrus tillsammans med halva Uppsalas barnfamiljer. Det var lego-byggar-helg och alla barn fick gratis lego!! Helt sjukt tycker jag! ALLA barn fick en kasse full med småpåsar med lego. 4 påsar med bla lego friends och lego star wars. Barnen var överlyckliga! Vi passade på att köpa lite nya sandleksaker när vi ändå var där och det var bra priser. Vi var förbi ikea efteråt och köpte lite smågrejer som vi saknade. Och käkade lunch där. Sen åkte vi till mormor och morfar och grillade hamburgare. Barnen var ute och lekte i sandlådan i säkert 1,5 timme!!!! Och Junelle som inte gillat att vara ute och leka på det viset förut bara ÄLSKADE sandlådan nu. Hon satt och sa "mycket, ännu mycket, mycket, ännu mycket" när hon öste i sand och vatten i hinkarna. Helt underbart att se. Det var riktigt kallt ute då tyckte jag men barnen klagade inte ett dugg. Med dyblöta fingervantar på händerna! Vi hade inte planerat att sova kvar men Milian ville så gärna göra det så vi blev kvar ändå. Jag tvättade barnens kläder i handfatet så dom hade rena kläder till idag och lånade lite smink av mamma och Ida. 

Jag och Tobias fick sovmorgon till 9 medans mamma och barnen var uppe sedan 05.45! Resten av dagen spenderades hos barnens farmor i Söderfors. Vi blev bjudna på god mat och gofika och lekte en massa med kusinen Wiggo. Vi var tillbaka i uppsala till middagstid och stannade på tacobar och käkade innan jag gick in på city gross och handlade inför veckan (får ingen matkasse denna vecka). Barnen och Tobias lekte ute i parken medans. Nu har jag precis landat i soffan efter att ha hängt 2 maskiner tvätt. Imorgon och på tisdag jobbar jag kväll och barnen går korta dagar. På onsdag är vi lediga och tors+fre går dom långa dagar. Sov gott allesammans!  



2,5 månad

Nu har jag tränat i 2,5 månad. Redan efter första månaden kände jag att jag hade fått resultat. Jag blev mycket piggare! Nu efter 2,5 månad tycker jag att jag börjar få lite andra resultat. Jag börjar känna mig lite starkare men fortfarande långt ifrån vad jag vill vara. Litegrann har hänt med formen på kroppen också. Efter att ha fått två barn har min annars så väldigt platta och oformade rumpa blivit ännu plattare och ramlat ner några cm. Men det börjar faktiskt bli lite bättre. Det går åt rätt håll iaf! En kroppsdel som jag har riktiga komplex för just nu är brösten. Inga sport-bh-ar eller träningslinnen jag har sitter bra, det finns lixom ingenting att fylla upp med. Igår hade jag turen att min underbara sambo kom hem med en uppsättning nya träningskläder inklusive sport-bh till mig. Jag har kollat igenom mina bikinis inför resan i maj och inför sommaren och insett att INGEN passar. Jag vet inte alls vad jag ska sätta på mig för att det inte ska se konstigt ut eller särskilt för mig, kännas konstigt. För det gör det verkligen. Men jag vänjer mig väl. Kanske. Jag vet ju iaf orsaken till varför dom är så hemska - nämligen den fantastiska amningen som många kvinnor väljer bort just för stt slippa gå igenom detta som jag gör ju - att kroppen förändras (till det sämre enligt mig). 


4-dagsledigt

En av fördelarna med att jobba obekväm arbetstid är att man ibland blir ledig flera dagar i streck. Jag jobbade flera helger i feb och därför är jag nu ledig några helger i rad och har de senaste 3 veckorna jobbat 3-dagars veckor. Som denna vecka. Mån-ons. Så idag har jag tagit helg från jobbet. Ganska lyxigt enligt en som är van att ibland jobba 6-dagarsveckor. De senaste dagarna på jobbet har dessutom varit lugna och sköna, det behövde jag verkligen! Igår gjorde jag mitt första pass på 50B2, våran "nya" avdelning. Det har ändå gått hyfsat bra med tanke på att det är tredje veckan vi är där. 


Igår hämtade mamma barnen på dagis efter lunch och tog med dom ner på stan och fikade :) När jag slutade mötte jag upp dom på vägen till Fyrishov för att titta på "babblarna på turné". Det var riktigt bra faktiskt! Väldigt pedagogiskt med inriktning på färg och form och dessutom mycket teckenspråk. Väldigt intressant och fin pedagogik. Sen att barnen satt som ljus gjorde det hela inte sämre. Milian var tyst hela tiden men Junelle satt och klappade händerna litegrann och sa "titta babbla, titta babbla, titta babbla". Exakt som hon gjorde när hon vaknade kl 05.30 på morgonen! Hon slog upp ögonen pch började sjunga. Sen var det "titta babbla" i typ en kvart. Haha. Hon som alltid brukar sova till minst 06. Det var första gången sedan jag började jobba som hon väckte mig innan klockan ringde, gullhönan. Imorgon ska vi åka till Östhammar med Ida på lite äventyr och hoppas att få hinna njuta lite av solen också :) 

I måndags var Milian hos doktorn och tittade halsmandlarna igen. Denna gång fick han en remiss till önh. Så nu hoppas vi att vi inte ska behöva vänta allt för länge på bedömning. Natten till tisdagen sen vaknade Milian och grät hysteriskt av växtvärk. Fy vad hemskt det var! Han grät och grät i kanske 40 minuter innan det gick över efter att han gick med på att ta en alvedon. Han som inte alls gillar att gå till doktorn skrek "vi måste åka till doktorn och ta bort foten för jag vill inte ha såhär ont". Jag blev så ledsen och tyckte sååå synd om honom. Någon som har barn som haft/har växtvärk? Bästa sätten att lindra? 


Planering

Det här med att planera har alltid varit en stark sida hos mig, precis som hos min mamma. Jag har lärt mig att planera på ett annat vis sedan jag blev förälder. Det gäller ibland att planera i månader framöver. Extra viktigt är det nu när jag måste förena jobb och föräldraledigt för att få ihop allting. Just nu gäller det att planera sommaren för att få ihop den och det blir minst sagt svårt. Troligtvis börjar Tobias ett nytt jobb nu i april och därmed är vi lite osäkra på hur mycket semester han kommer att kunna ta ut. Vi utgår från att dagis är stängt hela juli och att vi måste skola in barnen på nytt dagis i augusti. Jag har önskat att få sen semester och det betyder isf vecka 29, 30, 31 och 32. Vecka 33 och 34 har jag planerat föräldraledigt för inskolning. Så isf kommer vi vara lediga tillsammans från mitten av juli till mitten av augusti och sen skola in. Skulle det bli så att ugglan blir kvar så får vi 2 extra lediga veckor, och det skulle ju vara fantastiskt! Problemet med detta är att dagis har stängt HELA juli och dom två första veckorna kommer bli problematiska. Tobias ska på möte med sitt nya jobb imorgon och informera om att han eventuellt måste vara föräldraledig/ha semester dom här veckorna. Annars har vi turen att ha mamma och pappa som troligtvis kan hjälpa oss att pussla. Jag ska givetvis försöka lägga mycket helgpass så det blir färre pass dom 2 veckorna. 


Det allra enklaste skulle ju vara om jag tog 2 veckor föräldraledigt som jag hade tänkt. Men det fick jag inte göra eftersom det är inom semesterperioden (v 25-32). Vilket jag inte visste. Dessutom ska jag vara ledig en vecka i slutet av maj/början på juni då vi ska till Grekland. Det är ett svårt pussel det här, eller vad säger ni? Hur löser ni andra somrarna? De flesta dagis har väl stängt i juli? 


Förkylning

Jag har åkt på en riktigt förkylning och har känt mig sjuk idag och igår. Igår på jobbet fick jag springa ut från patienterna för att nysa. Det kändes inte alls bra men vad ska man göra. Det går ju inte bara att lämna allting och gå hem. Tyvärr. Så idag har jag försökt vila och dagen blev inte riktigt som jag tänkt. Vi skulle ha lekt med en dagiskompis till Milian men gjorde lite annan nytta ist, tex pantade burkar och handlade fredagsmys. På eftermiddagen var vi på 4H-gården och klappade djuren. Imorgon kommer barnens farmor hit och vi ska äta lunch på stan och kika runt lite.  Sen ska vi till björklinge på kalas för Ida och  Gustav :)


Min träningsvecka blev inte riktigt som planerat men så blir det ibland. Huvudsaken är ändå att jag når mitt mål. Nya tag nästa vecka! 


Stolthet

Att vara förälder är en väldig stolthet. Jag är stolt över allt mina barn gör, alla deras framsteg. Milian har gjort stora framsteg de senaste veckorna i sin roll som storebror. Han är otroligt snäll och omtänksam mot Junelle just nu. Han vill hjälpa henne med allting och om hon gör nånting tokigt så säger han "gör inte sådär Junelle, jag är rädd om dig". Idag när vi skulle till ugglan och började förbereda oss så sa jag "idag ska mamma lämna er och sen kommer pappa och hämtar efter mellis. Då började Junelle säga "Nej, nej hemma". Milian sa istället "jag är stor nu och jag har lärt mig. När mamma och pappa jobbar måste vi vara på ugglan". Och precis så är det ju. Milian har verkligen förstått det och det är nog den spärren som har släppt för honom. Att han verkligen förstår varför han måste vara på dagis och inte kan vara med osss. Idag var första gången som jag kan minnas att jag lämnat honom helt utan problem. Inga tårar, inget tjafs. Bara glada miner. Det kändes sååå skönt att cykla iväg till jobbet då. 


Junelle gör framsteg varje dag. Hon är en riktig pratkvarn och har dom senaste dagarna börjat sjunga. Hon har fastnat för Pippi Långstrump och sjunger "apa, häst, villa". Hon har blivit otroligt duktig vid lämningarna hos Lotta. Hon börjar gråta en stund innan vi kommer till Lotta och jag brukar fråga om det är för att hon kommer sakna oss. Då svarar hon "aaaa" och nickar med huvudet. Då säger jag alltid att vi kommer sakna henne jättemycket men att vi kommer tillbaka snart. Då nickar hon igen och säger "aaa". Sen väl hos Lotta så gråter hon tills hon är avklädd och sträcker armarna till Lotta eller Johan. Sen går det över. Det känns inte så jobbigt att hon gråter efter hur vi haft det med Milians lämningar. Där har vi fått bråttas iväg på morgonen. Så det är väldigt stor skillnad på dom. Givetvis är det lättare för Junelle att bli lämnad när hon vet att Milian också blir det. Igår och idag har hon börjat visa sitt riktiga jag ordentligt enligt Lotta. Hon sjunger, pratar massor, försöker få dom andra barnen att skratta åt henne vid matbordet osv. Lotta trodde att hon skulle bli en riktig busunge, haha. Jag blir så glad och varm i hjärtat när jag hör detta. Det känns fantastiskt bra att hon verkar ha accepterat att hon måste vara där även fast det dröjer innan hon förstår varför. Nu håller vi tummarna för att ugglan hittar en lösning och att vi slipper en ny inskolning i augusti! 


Lediga dagar

Nu har jag och barnen varit lediga 4 dagar i rad. I fredags var vi till björklinge och tittade på "the astrids" på biblioteket. Sen åkte jag och Milian på 60-årskalas i Rosersberg. Lördagen skulle ha spenderats i Valbo på lekland men natten till lördagen kräktes Junelle så det blev inget lekland. Hon hostade så hon kräktes men sov riktigt illa den natten. Så det var nog liks bra att vi var hemma även fast det köndes tråkigt. Iofs var kusinerna och farmor vi skulle åka med också lite krassliga. Vi hade en fixardag hemma istället. I söndags var Milian och Tobias på bio innan vi gjorde utflykt till berget med grannarna. Det blev sol, eld och kyla. Uppfriskande minst sagt. Efter det bjöd familjen Backlund på tacogratäng, MUMS! Igår hade jag och barnen en riktigt mysig dag. Vi packade ihop oss på cykeln och tog med oss lite frukt ut i solen och matade fåglarna vid ån först. Sen cyklade vi till bibblan och lånade några nya böcker, bla Pelle Svanslös igen.  Barnen älskar verkligen att springa runt och leka på bibblan. När vi var färdiga packade vi oss vidare för lunch på green house. Och jag rekommenderar verkligen alla med barn att gå dit och äta lunch. Alla utan barn också givetvis! Så godlynthet och verkligen perfekt för barnen! Antingen pannkaka eller buffé med kött, kyckling, pasta, potatis, ris, sallad, frukt, soppa mm. Och allt är ekologiskt. Och otroligt gott! Dette tredje gången jag ättit där när jag varit självmed barnen men det har gått hyfsat bra varje gång. Båda barne n somnade skönt i vagnen påvägen hem och jag passade på att sitta ute i solen i en timme. Igårkväll var vi ute och firade Gabriella, både jag och Tobias. Vi hade väldigt trevligt med otroligt god mat.  Idag har jag jobbat och jobbar onsdag och torsdag sen blir det långhelg fre-sön. Fortsatt trevlig vecka!' :)


Att vara utan bil

I många månader har jag funderat över om vi verkligen måste ha en bil. Det funkar ju lixom att cykla eftersom vi bor nära det mesta. Jag cyklar till jobbet varje dag och alla mataffärer mm går att cykla till. Alla ni som har bli har säkert tänkt samma eftersom det är en stor utgift i månaden. Minst sagt. Sedan igår har våran bil varit på verkstad och jag har redan insert begränsningarna. Bara attbehöva planera en hel dag efter busstider som vi gjorde idag passar ute i mitt annars ganska så spontana liv. Men bra gick det och jag har ingenting emot det!  Det som car mindre roligt var att vi fick splittra familjen och åka med mamma och pappa på kalas ikväll. Dom har bara en barnstol i sin bil så Junelle  och Tobias fick stanna hemma. Vi hade en toppenbra kvälll och Milian slocknade precis i bilen. Trevlig helg :)




RSS 2.0