Bra beslut

Idag känner jag mig så himla glad att jag vågade lite på min magkänsla och att jag vågade ta den chansen som vi fick. Efter denna vecka är vi redan så himla nöjda med nya förskolan! Det är så himla mycket som faller mig i smaken. Lokalerna är fantastiska, stora, rymliga, inspirerande och charmiga. Det är ett gammalt trevåningshus som förskolan har ägt i många år och det märks verkligen att den har det för det är sååå mysigt. Barnen har 6 olika "temarum" att vara i vilket gör att det alltid blir en lugn atmosfär för barnen att vistas i då de måste dela upp sig. Den stora skillnaden från ugglan är personaltätheten. På samma antal barn var ugglan 6 personal och här är dom bara 4. Jag har hittills inte sett det som ett problem då personalen är helt fantastisk och barnen lika så! Det är så himla lugnt och harmoniskt så man kan ibland tro att barnen är hälften så många.  3/4 från personalen som är där nu är ugglan-personal. Så vi har verkligen haft tur.  Gården är liten men väldigt inbjudande så det ser jag inte heller som negativt. Enligt informations så gör förskolan utflykter till bla hoppgropen, biblioteket, museum, olika lekparker mm. Vid vissa tillfällen har dom tagit buss/bil/tåg längre bort för att barnen ska få upptäcka nya miljöer. En annan sak som gör mig glad är att dom använder sig av pluttra för att hålla oss föräldrar uppdaterade. Det känns jätteskönt då jag vet hur stressad jag kommer att vara när jag hämtar Milian för att hinna hämta Junelle i tid.  Ett annat plus är att det är vi föräldrar som städar. Detta gör att det alltid kommer att vara ordentligt städat (förhoppningsvis städar alla föräldrar ordentligt för deras barns skull). Och kanske kommer barnen hålla sig friskare? Att det är ett föräldrakooperativ känns just nu bara skönt för mig då jag som förälder kan vara med och påverka på ett annat vis än tidigare. Så det här kunde inte ha blivit bättre! 




Barnens sommarlov

Förra sommaren höll vi på och grejade med huset HELA sommaren förutom utlandsresan i stort sett. Denna sommar kände jag att jag ville kompensera för det och därför skulle barnen få en rolig sommar. Och det fick dom! Vilken sommar vi haft! Dom två första veckorna spenderade barnen med mormor och morfar som redan hade semester (både jag och Tobias jobbade). Dom gjorde roliga dagsutflykter som tex besök på älgparken, fjärilshuset och "barnens parksommar" med teater bla. Under dessa två veckor var vi också till Orsa med hela Berlin/Årne-släkten och hade 4 toppendagar i bla Tomteland - Milians absolut favoritaktivitet denna sommar! Han pratar dagligen om trollkungen och alla dom andra karaktärerna i den magiska sagan. Veckan innan hann vi även med 2 dagar på Kolmården med Backlundsfsmiljen samt Sanna, Jimmy och Max. När min semester började v29 åkte vi ner mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Det var min absoluta favoritaktivitet denna sommar! Vill helt klart åka tillbaka nästa sommar igen. Men det blir säkert om 2 år, får se. Båda barnen gillade det jättemycket även fast Junelle inte varit så intresserad av filmerna innan. Men det kommer mer och mer nu efteråt. Vecka 31 spenderade vi på Gräsö med mamma och pappa på Gräsö camping, såå mysigt. Vi åkte fram och tillbaka till Öregrund och strosade, käkade langos, blev bjudna på middag hos Lindvalls, badade litegrann och åt massor med glass. Denna vecka avslutade vi med att hämta hem en överraskning till barnen - Lilla Bamse på 11 veckor. Eftersom att han flyttade hem till oss så har vi mestadels varit hemma de sista två veckorna och lärt känna honom. Vi har även kalasat en del. Kusin Viggo har fyllt 3 år, Junelle har fyllt 2 år, Ebbe har fyllt 2 år och nu i helgen blir det kalas för Leonell som fyller 2 år och och morfar som blir 55 år. Augusti är verkligen en kalasmånad. Imorgon börjar Junelles hos Lotta igen och på tisdag är de dags för Milian att börja på nya förskolan. Ska bli superspännande! Jag är verkligen inte orolig, det känns så bRa och så tryggt! 


Så att sammanfatta detta inlägg: Vi har haft världens bästa sommar trots det lite tråkiga och halvdana vädret :) 


Kalashelg

Igår fyllde Junelle 2 år och blev firad av min familj/släkt. Även Cicci, Andreas och barnen kom hit och firade henne. Hon fick massa fina presenter och är supernöjd med allting! Jag och Tobias bakade våran första smörgåstårta och dessutom gav jag mig på att baka en tårta för första gången. DET BLEV KATASTROF. Usch vad jag skämdes. All sockerpasta hade smält så alla godisarna och bokstäverna hade glidit av. Så himla tråkigt. Den blev iaf hyfsat god, inte torr som jag var rädd för. Iaf så vågade jag inte ge mig på att ställa mig och baks ännu en tårta till nästa kalas så igårkväll när alla gästerna hade åkt hem åkte jag och köpte en färdig tårta. 


Idag har Tobias alla syskon med barn och hans mamma varit här och kalasat med oss. Junelle är så nöjd och glad över sina fina presenter och det blir nog en lång kväll i dockvrån för oss. Tusen tack för allt fint och allt sällskap i helgen ❤️ 



Kissemissen

På fredag fyller Junelle 2 år. Jag verkligen älskar att pyssla och greja inför kalas men denna gång har jag inte alls känt samma behov av det. Så det blir ett väldigt litet kalas denna gång med bara dom närmaste i släkten. Junelle har önskat sig "en kisse, en rosa cykel, en gogostårta, en till docka och gogos". Eftersom hon redan fått kissen så blir det inte så mycket mer. 


Vi kom fram till att det var bäst för barnen att dom tillsammans fick katten några dagar innan hennes födelsedag så det inte skulle bli orättvist. Såklart att det är bådas katt och inte bara Junelles. I fredags på morgonen sa jag till barnen att jag trodde att tomten (det var till tomten hon sa att hon önskade sig en kisse) hade varit här med nånting utanför dörren. Där stod kattburen och dom fick också leta på en (s)kattkarta som vi sedan följde när vi åkte och hämtade katten. Det gick väldigt smidigt att hämta honom även fast det kändes hemskt att ta honom från sin familj och bara åka. Han jamade en del i bilen och var väldigt rädd när vi kom hem. Så fort han såg barnen så sprang han och gömde sig. Men dagen efter blev det bättre. Och nu får dom bära honom nästan hur som helst. Men han springer såklart om dom jagar honom. Han verkar trivas här. Han följer oss var vi än går och sover PÅ oss på nätterna. OM han sover. Mest busar han med händer/fötter och försöker ta sig in under täckena. Första natten låg jag vaken nästan hela tiden och skyddade barnen haha. Han är iaf väldigt mysig och gosig och älskar verkligen Tobias! 

Det känns galet att två år som tvåbarnsmamma redan har passerat. Första tiden var tuff men nu är det helt fantastiskt. Barnen är så himla mysiga och snälla mot varandra (oftast). Junelle gör allt som Milian gör, säger exakt samma som han gör och tycker dessutom att hon är lika stor som honom. Hon säger "Lell är stor nu, lika Mille". Så fort hon vaknar på morgonen frågar hon efter Milian, när vi ska köpa glass frågar hon "vilken ska Mille ha?" och när hon hämtar en nektarin så hämtar hon alltid två, en till Mille också. Underbara ungar! Jag tänkte att jag senare i veckan ska skriva ett inlägg om Junelle så jag kan läsa tillbaka hur hon var när hon var två år. Nu ska jag försöka få ihop några timmars sömn. Godnatt 



Sommarträningen

Det här med träning på semester är alltid lika svårt att få till. Jag visste ju redan innan att de var färre gruppträningspass under sommaren och därför valde jag att sänka mina mål till 2 pass i veckan. Jag måste ärligt säga att förra veckan var första gången som jag bröt mina mål sedan jag började i dec. Fy satan vad besviken jag kände mig alltså. Så den här veckan försöker ja ta igen det. Men det är sjukt mycket svårare att motivera sig nu när det är så få pass att tajma in. Så det har blivit mestadels gym för mig. På onsdag har jag bokat in ett pass med pt som jag egentligen skulle ha gjort innan sommaren, dumt bog. Men det blir bra. Jag blir verkligen inte människa när jag inte får träna. Trött, grinig och lat. Blä! Det blir spännande att se i höst hur det kommer funka då jag kommer att både lämna och hämta på dagis. 


Vi har haft tre härliga dagar på Gräsö. Barnen ÄLSKAR campinglivet men jag känner mig väldigt mätt på det efter 5 nätter denna sommar varav dom två sista nu var rätt jobbiga. Vi hade väldigt tur med vädret och blev bjudna på god mat osv. Nu återstår de sista två veckorna av sommarlovet innan inskolningen på nya dagiset börjar. Ska bli så spännande! 

Idag har vi även varit och hämtat våran nya familjemedlem. Berättar mer om det senare :) 

När man har hela gymmet för sig själv en fredagkväll :)
Kvällsläsning i tältet :)
Underbara ungar!
Hittade en rolig lekpark mitt i Öregrund :)
Middagsbjudning hos familjen Lindvall :)
Milian och Junelle gosar med lilla Lilly :)



RSS 2.0