Ljusglimtar

I dessa annorlunda tider så måste man försöka se ljusglimtarna. Varje dag av vab försöker jag se positivt. Vi har en anledning att vara hemma och just nu för att Nelion varit snorig. Men väldigt pigg. Så vi kan göra alla aktiviteter förutom att träffa andra människor.  Så jag ser det positiva i att få mera tid med barnen. Igår kom VÄRDLENS bästa mormor hit med ett häfte som hon satt ihop till barnen med massa olika pyssel. Olika degar osv. Dessutom hade hon varit och handlat alla ingredienser till alla saker så vi skulle ha att göra nu när det blir mycket vab. Så tacksam. Alltså världens världens bästa mamma. Så idag har vi gjort play doh, trolldeg och färgat pasta som Junelle sedan gjorde halsband av. Imorgon ska vi prova att göra eget slime. 

Annat som händer just nu är trädgårdsfix. Vi har ju årets bästa tid framför oss. Ordna i trädgården, planera inför kommande odlingar, direktsådder, planteringar osv. Bästa jag vet! I helgen och idag har jag hållit på att flytta all jord och alla pallkragar. Med Nelions hjälp, han älskar det. Tobias har börjat bygga ut altanen som vi planerat ett tag. Det ska bli en inbyggd sandlåda i den med lock. Grannen frågade medan vi höll på om vi aldrig ledsnar på kladd och gegg. Gissa vad jag svarade? Nej, aldrig. Barnen är ju små just nu. Det ska vara skitigt. Självklart ska dom ha en sandlåda och det ska geggas på som aldrig förr i några år till. Sen kommer den tiden vara ett minne blott och vi kommer sakna allt kladdande och geggande istället. Allt för barnens skull. Ingenting annat är viktigt. 

När altanen är klar ska uteköket påbörjas. Det ska bli så så roligt. Det känns extra roligt att ha det att se fram emot i dessa Covid-19 tider. Nästa vecka är det påsklov och då ingen ledighet beviljas just för tillfället för min del så kommer jag inte att kunna vara ledig. Eventuellt kan tobias jobba in någon dag men annars blir det första gången Milian behöver vara på fritid under ett lov. Det känns skit och ger mig ångest. Men försöker tänka postivt även där. Förhoppningvis stärker det honom och han hittar nya vänner att leka med. 

Nelion är superrolig just nu. Han pratar och härmar allting. Det blir mycket tok och hoppar många grodor i hans mun om dagarna. Utvecklingen går i rasande fart. Vi fick bakslag nr det gäller vällingen på natten efter senaste gången han var hängig. Jag som är så nojig av mig ville inget hellre än att han skulle få i sig något så jag han självklart välling oavsett tid på dygnen. Sen efter det gick det inte att "lura" honom med vatten som vi gjort innan. Nu går det bättre men han säger till när han märker det kan jag lova, haha. Nu måste jag sova och hoppas på att komma iväg till dagmamma/skola/jobb imorgon. Sov gott 


Nelion 2 år

Igår fyllde våran minsta glädjespridare 2 år. Vi hade kalas för de närmaste i familjen. Nelion har hela veckan trott att tomten ska komma med paket som på julafton. Han har räknat upp alla som han visste skulle komma på kalaset och avslutat med... "och tomten". På födelsedagsmorgonen när han såg paketen så sa han "tomten kom". Lilla älskling. Jag förklarade flera gånger för honom att tomten bara kommer på julen men det förstod han nig aldrig. Stackarn. Jag hoppas att det isf räckte för honom att tomten kom "på natten". För han verkade inte missnöjd på något vis. Vi hade köpt en studsmatta åt honom. En mindre variant som är anpassad för mindre barn. Helt perfekt för honom nu. Jag är faktiskt en motståndare till studsmattor över lag men jag kände att det är bättre att Nelion har sin egen och kan hoppa på den när alla stora barn hoppar på dom stora. Då är jag livrädd. Han fick även en ny gräsklippare som man "tankar" med såpa. När man sen klipper så kommer det en massa bubblor. Jättemysigt. Sen fick han massa andra fina presenter. Bla en eldriven mini-fyrhjuling och ett duplo-hus. Superkul.  Vi blev ett gäng trots allt och Nelion var superglad efteråt. 

———————————————————————————

Hela vardagen har vänts uppochner. Hela Sverige och stora delar av världen står stilla samtidigt som vardagen på något sätt ska fortsätta fungera. Allt detta pga ett virus som en gång kom från en fladdermus och spred sig till en människa. Därav denna stora kris som pågår i hela Europa, snart i stora delar av världen. Jag har aldrig tidigare känt mig rädd som jag gör nu. Nu känner jag mig faktiskt rädd på riktigt. Jag vet inte riktigt vad jag är mest rädd för och det är just därför jag är rädd. Jag som är en otroligt orolig person annars också. Min räddning brukar vara att få röra på mig, att få träna. Men nu vågar jag knappt gå till gymmet. Den här veckan har jag varit där en enda gång och det var efter 21 när det var nästan bara jag där. Så spritade jag varenda hantel jag använde. Men sen efteråt så kände jag ånger. Så nu måste jag försöka komma igång med löpträningen ordentligt. Vad gör ni för att må bra i denna stund? 

Vi försöker väl ändå leva på som vanligt förutom att träffa massa okända människor i onödan. Idag har vi iaf haft en väldigt härlig dag hos kusinerna. Vi har varit ute mycket. Lekt i deras trädkoja, haft picknick och kastat stenar i bäcken. Barnen har haft jätteroligt. Jag fick kämpa för att få med dom hem. Imorgon ska barnen tillbaka till dagmamma/skola igen efter nästan hela förra veckan hemma. 

Ny vecka imorgon. Nya tag. Vi kämpar tillsammans. Allihopa. #motcoronaviruset

Walthers dopdag

(Detta inlägg skrev jag förra helgen)

Jag har precis lagt mig i sängen efter en hel helg i Norge med en massa kul. För några månader sedan bjöd mathilda och Marius in till dopfest och eftersom det är en bit till Trondheim och vi alla skulle boka flyg och hotell så var dom tidiga med inbjudan. Jag och tobias tackade ja direkt men när det väl började närma sig så insåg vi att det blev för dyrt för oss att åka båda två. Mathilda hade ordnat riktigt bra priset på hotellet som hon jobbar på men jag var för seg med att boka flygbiljetter så priserna gick upp, tyvärr. Så jag bokade bara en biljett till mig för jag ville inte missa detta. Tobias kände att det var enklast för oss båda så vi slapp tänka på barnvakt osv osv.  Det tråkigare att jag bokade sent var att flyget jag åkte med i fredags gick 20.40 så jag var framme på hotellet 23.30 och då hade alla gått och lagt sig - förutom sofia som väntade på mig på rummet. Dessutom åkte jag helt själv ytan sällskap på planet. Då inte Tony heller följde med så passade det perfekt för mig och sofia att bo tillsammans. Vi möttes av goodibags på rummet med massa smått och gott i. Så himla roligt. Redan kvällen innan hade de flesta av alla gästerna börjat ana att det var någonting speciellt med detta dop. Någonting skulle ske som skulle göra oss väldigt överraskade. Helena som är i vecka 37 och inte får flyga satte sig i bilen tillsammans med Victor och åkte 9 timmar till Trondheim. Och bestämde sig bara någon dag innan. På jobbet i fredags så började vi prata om att kvinnan ska fri till mannen den 29/2 (skottdagen) och därefter började mina kollegor säga: Du ska ju för fasen på bröllop i helgen! Så redan där någonstans började jag ana. Så väl på plats på hotellet när jag fick höra alla andras aningar och att Helena satte sig och åkte så långt med den där magen. Och programmet som var planerat. Då förstärktes mina aningar ännu mera.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredagen startade vi på gymmet. Sofia körde ett litet crossfit pass med oss - så kul! Sen åt vi frukost och därefter gjorde vi oss ordning för dopet. Sedan promenerade vi till kyrkan i magiskat väder. Strålande sol, nysnö som bara glittrade och solen som värmde i ryggen. Helt underbart. Och kyrkan var lika magisk den. Stor som domkrykan i uppsala typ. Galet. Efter dopceremonin så övergick dopet snyggt med att en tjej sjöng "Will ju marry me"? Då började alla stortjuta i kyrkan. Så fint ögonblick. Sen blev set alltså en vigsel av det hela. Så
Jävla kul! Efter kyrkan bjöds det på 3-rätters och massa vin. Herregud alltså. Dom hade lite lejonkungen tema. Det både sjöngs lejonkungen i kyrkan och åts lejonkungentårta. Så jäkla god moussetårta. Gudomligt god. Efter denna tillställning. Vände vi tillbaka till hotellet för att byta om och ladda vidare inför kvällen. Vi hade bord på Trondheims bästa vinbar innan middagen som sedan serverades på samma ställe som lunchen. Sen fortsatte kvällen med ännu mera vin och party. Dagen idag var inte lika rolig. Vi var sååå trätta allihopa och det var en lång väntan på planet. Men så tacksam att jag fick komma och se hur våra underbara svorskar har det där borta i grannlandet. Underbara människor är vad jag minst kan säga om dom. 

Och inte nog med tacksamhet så är jag löjligt glad över dessa fika ord.

(null)

Finaste finaste vännen ❤️



RSS 2.0