Vilken vecka

Vilken vecka vi haft på jobbet. Väldigt mycket tråkigheter som hänt och dessutom en hel del oväntade händelser. Trots att jag precis lärt känna vårdtagarna så har jag blivit väldigt påverkad av allt som hänt. Väldigt märklig känsla. Jag har varit sååå trött också. Har somnat vid 20-tiden två kvällar denna vecka och känner mig fortfarande helt slut efter den vakna natten med Nelions öronvärk. Hua säger jag bara. Hur tar man igen en natt helt utan sömn? Det var fasen den värsta natten nånsin sen vi fick barn tror jag. Iaf vad jag minns. Jag måste ju få skryta lite om Nelion också. Han tar medicinen utan tårar och protester. Har gjort iaf. Det har gått så smidigt. Och en annan sak som har hänt med honom är att han börjat prata massor. Han säger typ alla ord nu. Men fortfarande bara ett ord i följd. Så himla roligt är det. Måste ju erkänna att jag varit liiiite orolig för hans tal. Men det är jag inte nu. Har förresten köpt en vinteroverall åt honom igår också. Den har inte kommit än men tror att den kommer måndag eller tisdag. Hoppas. Hur långa är era 18-månaders? 

 Jag har känt mig hängig i veckan också och därför inte kunnat tränat sedan i måndags. Så jag har 8 km kvar att springa nu under helgen. Får se hur det går. Och beroende på hur halsen känns. Milian och Junelle somnade precis båda två i soffan till Idol. Jag bara längtar upp till sängen som är nybäddad och krispig. Hur underbart? Först måste jag göra det sista inför inlämningen till loppisen imorgon. Och vet ni? Jag är så jäkla glad! Fick min första heltidslön i onsdags på typ 6 år tror jag. Bästa bästa känslan. Men det blir bara en till sån lön för sen går jag ner till 80%. Men jag längtar efter det. Ska bli så skönt att "få kontroll" igen och kunna hämta och lämna barnen igen. Saknar verkligen hämtningarna. 

Nästa söndag börjar Junelle och Leonell på barngympa i björklinge. Junelle är sååå laddad för det och igår var vi och valde kläder till gympan. Hon fick välja precis vad hon ville på
Stadium där jag hade 20%. Hon är jättenöjd, lillgumman. 

Imorgon är vi bortbjudna och ska sova borta och på söndag ska vi ha lite kalas i björklinge. Nästa helg jobbar jag min första jourhelg "på riktigt". Är nervös redan nu. Men tur jag har världens bästa kollega som jag kan ringa precis när jag vill. Det känns bra. Nu ska jag hänga tvätten innan jag fortsätter märka lite leksaker. TREVLIG HELG! 

(null)


Jourledig

Idag och imorgon är jag ledig inför jourhelg. Även på tisdag nästa vecka är jag ledig. Idag var jag tvungen att göra ett bankärende och även ett besök på vårdcentralen. Sånt som är nästintill omöjligt att få till när man plötsligt jobbar kontorstider och dessutom heltid. Så jag lämnade faktiskt barnen hos dagmamman idag några timmar för att hinna göra detta. Och dessutom utan dåligt samvete. Jag hade en bra känsla i kroppen hela dagen och det gick så bra att lämna barnen. Det var ju min första lämning egentligen sedan dom började. Jag trodde att det skulle gå sämre för mig än det gjort för Tobias men det gick jättebra. Så jag kunde hämta ut min lön och hann till vårdcentralen också. Dessutom hann jag träna innan banken öppnade. En välbehövlig dag med andra ord. Imorgon efter att vi lämnat mille ska vi till öppna förskolan och träffa några kompisar. Det var sååå länge sen vi var där nu så det ska bli jättemysigt. Jag har sett fram emot den här torsdagen länge. På eftermiddagen ska vi nog gå till skogen vid skolan innan vi hämtar Mille. Sen jobbar jag jour hela helgen, på min födelsedag och allt. Skönt tycker jag. Så slipper jag tänka på den haha. 

Annars rullar vardagen på. Tobias är ledig på måndagar och fredagar i cirka en månad till. sen blir det måndag till fredag för barnen också förutom när jag jobbar helg varannan månad då. Jag funderar litegrann på om jag ska ta någon extra helg ibland bara för att få lite mera tid med barnen mitt i veckan. Men det är samtidigt just därför vi valt dagmamma. För att vi vet att det är måndag till fredag som gäller och långa dagar för barnen. Men jag kan ändå inte låta bli att känna skuld över att lämna dom så mycket. Det känns jobbigare än vad det egentligen är.

Träningen går väl sådär just nu. I och med löparutmaningen så har all fokus legat på att få ihop mina 15 km i veckan. I måndags körde jag ett bra benpass med Carla och idag blev det ett hyfsat axelpass. Nu ska jag glo på love island. Sov gott allihopa. Kram 

Rivstart

Nu kanske jag är väldigt tjatig om detta men det blev som en liten chock för mig att börja jobba. Dagarna har blivit sååå långa och jag längtar redan till jag får lite kortare dagar. Hinner ju knappt träffa barnen. I och med detta så har jag tappat träningen lite och det får ju verkligen inte hända. Jag är så beroende av den, den är så viktig för min livssituation. Jag har många mål och delmål och för några dagar sedan utmanade Åsa mig med att springa 15 km i veckan i sep, 20 km i oktober och 25 i november. Det var precis vad jag behövde. Hela sommaren har jag hållt mig till 20 km och det klarade jag utan problem. Men så fort det blir mörkt är det så mycket lättare att somna vid nattningarna. Sedan jag börjat jobba så har jag tagit alla nattningar. Det känns som en väldigt viktig tid tillsammans med barnen när man inte får så mycket annan tid. Och varje nattning tar ca 1 timme. Så jag har kommit iväg tidigast 20.30. Det har blivit mindre än innan, kanske 3-4 gånger i veckan. Och utelöpningen lockar mig faktiskt ingenting. Tobias har iofs varit borta också så jag har inte haft möjlighet att komma iväg vissa kvällar heller. 

Helgen blev inte alls som vi tänkt oss. Igår skulle vi ha träffat alla kusinerna på busfabriken och sen ätit middag ihop men Milian är sjuk sedan i fredags. Idag skulle han ha gått på kalas hos en klasskompis men det gick ju inte. Så tråkigt. Istället hängde vi på närakuten pga svullen hals och feber. Men ingen infektion. När Tobias kom hem åkte jag, Junelle och Camilla till skogen och letade svamp. Vi hann bara vara ute i 45 minuter ungefär innan Junelle blev bajsnödig och vägrade bajsa i skogen. Det har aldrig hänt förut. Vi är ju "överalltbajsare". Så vi fick åka hem. Mamma kom på besök sen och hade med sig ytterligare flera liter björnbär. Så lyxigt och gott. Nu är jag precis hemkommen från mina sista 6 km löpning för denna vecka och några lyft på gymmet. Imorgon väntar ytterligare en 5 dagarsvecka. Veckan därpå ska jag jobba min första jourhelg så då är jag ledig onsdag och torsdag innan. Och någon av dagarna efter. Annars rullar allting på "som vanligt". Alltid när det blir höst får vi massor av idéer när det gäller hemmet. Idag fick vi en ny som satte djupa spår i mig haha. Badrummet är ju typ klart nu och nästa projekt är vinden. Ska bli såååå skönt att göra iordning där uppe och få upp alla kläder, jackor, skor och allting som ska sparas. Vi ska försöka minimera saker ute i förrådet så att vi kan ha fräscht där. Sen håller vi på att lasera altanen. Får se om vi hinner klart med det innan det blir för kallt. Nu ska jag glo på mitt favvoprogram - lööööv island 🙏 


Inventering inför hösten

Igår gick jag igenom alla barnens garderober inför hösten och inför den kommande loppisen i slutet av månaden. Till min stora förvåning så hittade jag massa kläder i storlek 86/92 som passar Nelion och flera pyjamaser i den storleken. Så hans garderob är ganska fulländad till just hösten. Till vintern saknas vinteroverall och allvädersstövlar ännu. Milian fick  påfyllning i garderoben till skolstarten så han behöver inga kläder just nu egentligen. Det han verkligen behöver är höstskor med goretex. Jag har letat i över en månad efter ett par fina begagnade men inte hittat. Jag är ju lite kinkig när det gäller just skor. Antingen ska dom vara helt oanvända eller i väldigt fint  skick. Det krävs lite tid för att finna sådant. Men jag håller utkik varje dag. Annars får det bli ett par nya när det reas någonstans, alternativt använda klubbrabatten som bla har rabatter på pop. Milian fick ett nytt fodrat regnställ från Ullared häromdagen som ska hänga i skolan. Ska bli väldigt spännande att se hur det håller. Han är däremot kittad för vintern när det gäller ytterkläder men saknar allväderstövlar.  Junelle har dåligt med tröjor nu efter att vi rensat ur inför loppisen. Så vi beställde ett gäng nya idag.  Han borde kunna ha vinterkläderna efter Mille förra året, alternativt en ny jacka. På skofronten får hon ärva efter Mille. Nu när Tobias haft ansvar för barnens kläder på mornarna osv så har han insett det som jag hade hoppats på - att barnen behöver kläder! Det är alltid någonting i någon av barnens lådor som saknas. Jag ser det som en fördel då jag tror att han innan inte riktigt förstått hur pass mycket pengar och tid jag lägger på att försöka hitta bra begagnat. Igår öppnade jag ett konto som jag döpte till "barnen köp och sälj" för att ha lite bättre koll på hur mycket pengar jag får in och hur mycket jag gör av med. Så det fortsätter att gå plus minus noll. Det är så himla roligt, älskar loppisar och barnkläder. Så ikväll har jag börjat märkningen, yeah. Jag tänker att det tar minst 5 kvällar att bli klar med detta så det är väl bara att sätta fart. 

Snart har jag jobbat 1,5 vecka på Attendo. Jag känner mig fortfarande så rörig men det blir bättre och bättre. Jag trivs väldigt bra i gruppen, alla har välkomnat mig så väl. Nu ska jag bara försöka förstå mig på hur jag ska göra ett bra arbete. Det är så mycket nytt och ett helt annat arbetssätt än jag är van vid. Men väldigt kul! 

(null)




RSS 2.0