Valborg

Förra året firade jag Valborg på jobbet med Milian i magen. Idag firade jag Valborg tillsammans med Milian och hans blivande kompisar. Lucas, Albin, Nathalie och deras mammor kom över till oss på lunch/fika. Vi mammor drack alkoholfritt rosévin och åt jordgubbar. Sen gick vi ut på en promenad tillsammans. Jag mötte upp Tobias, som varit och druckit några öl efter jobbet, och sen gick vi hem och grillade. Kan Valborg bli bättre än så?






Amningen

Idag tog Milian flaskan för första gången på två veckor. Jag har dessa två veckor ammat ca varannan timme. Just nu är jag lite kluven när det gäller amningen, jag vill både trappa ner men också vill jag fortsätta. Jag vill lixom aldrig att myset ska ta slut :) 

Finaste



Jag smälter varje gång jag tittar på den här bilden. Han är så fin våran lilla kille. Han ser så himla stor ut. Mer som ett barn än en bebis. Om 2 veckor blir han 6 månader. Herregud! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det går så himla fort. Nyss var jag gravid och längtade ihjäl mig efter honom och ville att tiden skulle gå hur fort som helst. Nu vill jag helst att tiden inte fanns. Det är så underbart att vara mamma. Även de jobbiga dagarna. Godnatt :)

Bästa natten!

Inatt har vi haft bästa natten på väldigt länge. Milian somnade 20.30 och vaknade inte förrän 02.20!!!!! Sen vaknade han igen 04.35 och det blev perfekt eftersom jag skulle upp och skjutsa syrran ;) När jag kom hem sov min prinsar fortfarande. 05.45 var Milian jättepigg och ville leka men sen somnade han om en timme senare och sov till 09! Förut trodde jag att han sov bättre på ersättning men det är bara bullshit. Han har inte ätit ersättning på flera dagar nu, BARA bröstmjölk och lite gröt. Så nu är jag tillbaka till helamningen igen. Jag som trodde att jag skulle sluta amma efter 6 månader. Det kommer aldrig att gå. Som det känns just nu kommer jag amma några månader till och det är ju egentligen bara positivt om det funkar bra. Om två veckor är Milian 6 månader och det betyder ju att han ska kunna äta. Vi ska alltså kunna byta ut en måltid bröstmjölk till gröt/puré. Det kommer bli svårt för han får inte i sig mycket av det vi ger honom nu. Men vi tränar varje dag ;)

Jag glömde ju uppdatera om hur det gick med sittdelen igår. Jag är så glad :D Han verkar älska den! Vi gick på stan i drygt en timme igår och han satt helt knäpptyst och bara tittade. Sen stängde han ögonen efter lite gnäll, men absolut inte lika mycket som förut. Inget gråt :D Så det blev succé första dagen iaf. Det återstår att se hur det går idag. Senare idag ska vi åka bussen ut och hälsa på Angelica och Decibel, mys! Tobias är i Mehedeby och river sommarstuga :( Just nu sitter jag ute och njuter av solen medan Milian ligger här bredvid mig och sover i vagnen. Trevlig helg!




Sittdelen.

Idag inviger vi sittdelen. Spännande att se vad han tycker om det när han vaknar :) 





Jobbig kväll

Igår hade vi en jobbig eftermiddag och framförallt kväll. Milian var gnällig hela eftermiddagen och senare på kvällen. Han grät i 20 minuter och ingenting hjälpte :( Det händer nästan aldrig längre.. När han är så pass ledsen så väcks det så konstiga känslor inom mig, känslor som jag inte trodde fanns. Jag blir arg, frustrerad, irriterad men framförallt ledsen. Han somnade inte förrän strax innan 21 och därefter slocknade även jag. 

Igår var vi och hälsade på Jenny - Sara var också där :) Jenny och Filip är i vecka 34 nu och Gud va med fina saker dom har köpt/fått! Jag kan inte fatta att det har gått så fort. Känns som igår när Milian var nyfödd och dom berättade om deras lilla flicka i magen :) Det är så himla roligt att dom också ska få barn! Det är faktiskt ganska många i min ålder som får barn nu, vilket jag tycker är jätteroligt! Det känns också som att dom flesta får flickor. Jag vet knappt någon som ska få en pojke. Det blir perfekt för Milian sen ;)

Milian slocknade precis efter att ha duschat med mig - så mysigt! Jag ÄLSKAR varenda morgon jag har tillsammans med honom för han är alltid glad! Jag får alltid ett leende när vi kliver upp på morgonen :) 

Älskling ❤️❤️


Vilda babyn.

De senaste veckorna har Milian blivit extremt vild. När han vaknar på morgonen runt 7-tiden är han smått galen. Han ligger och vevar med armar och ben och slår mig i ansiktet (och Tobias när han är ledig) tills vi går upp. Eftersom han fortfarande vaknar sjuttioelva gånger varje natt så är jag galet trött då även fast jag somnar mellan 21-22 på kvällarna. Vi brukar iaf ligga kvar en stund i sängen och "morgonmysa" (busa) innan vi går upp och äter frukost. Milian brukar amma runt 06 så vid 07.30 äter vi lite gröt (fortfarande bara ca 2 matskedar). Medans han sitter vid bordet MÅSTE han ha nånting att leka med som han kan kasta ner på golvet annars blir han jättearg. Så innan vi har ätit klart frukosten har jag tagit upp leksaker från golvet ca trettio gånger. När vi är färdiga brukar han oftast vara trött igen och vilja sova en stund. Då ammar vi igen och han brukar somna i min famn. Han kan sova allt från 15 minuter till 1,5 timme. Sen är det bara att leka och underhålla honom tills han blir hungrig och trött igen. Vi kan göra en och samma sak i ca 5-10 minuter sen blir det tråkigt. Nu har vi tur som har gåbilen till hjälp för den kan han sitta i minst 15 minuter utan att ledsna ;) Mellan 12-13 brukar vi gå ut och idag ska vi försöka ta oss till öppna förskolan :) När vi är ute och går är jag glad om han sover ca 30-40 minuter för att inte vara gnällig resten av dagen. Oftast lyckas jag! Sen vill han leka/busa/sjunga till ca 14-15 då han vill sova igen, lite beroende på hur länge han varit vaken. Vid 18 tiden brukar han få lite gröt igen och sen brukar vi bada eller göra nånting annat tills han blir trött. Så än sålänge sover han fortfarande 3 svängar på dagen. Jag försöker natta honom vid 19-20 tiden och om jag lyckas så sover han vid 20 men de senaste dagarna har han varit jättepigg mellan 20-21 och inte somnat förrän 21. Man kan undra hur en  så liten varelse orkar hålla igång i full fart så många timmar varje dag? Nu ska jag samla krafter så jag orkar leka några timmar ;)

Men det är underbart och det lär ju bara bli underbarare. Jag älskar att vara mamma <3

Underbara påskhelg!

Det blev en strålande påskhelg. God mat, trevligt sällskap och vackert väder :) I lördags bjöds det på påskbuffé i Björklinge och i söndags bjöds det på lammstek i Tierp. Igår var vi och hälsade på Sofia i hennes nya lägenhet i Västerås. Hon hade fått det jättemysigt :) Så kul! Vi svängde förbi Erikslund och käkade på Ikea innan vi åkte hem och senare på kvällen invigde vi uteplatsen med grillning - lovely! Milian låg och sov i vagnen ute med bara pyjamas och en filt. Underbart ju! Idag har vi varit ute med grannarna och gungat. Just nu sitter vi ute och väntar på att moster Camilla ska komma med fika. Livet som mamma är bra underbart! 








Var tog håret vägen?

När jag tittar tillbaka på alla bilder så inser jag faktiskt att Milian hade väldigt mycket hår när han kom. Nu har han bara några få hårstrån kvar. Kul att se när det kommer tillbaka. Han är ju bara för go våran lilla prins ❤️ 




Duktiga bebisen

Igårkväll somnade Milian första gången bredvid mig i sängen UTAN tutten. Inte nog med det så somnade han i Tobias famn när vi var ute och gick!! Han börjar bli stor och duktig nu den lilla killen :)

Igårkväll lagade Camilla mat till oss - så skönt!! Idag har vi varit borta på 3-årskalas hos Milians kusin Kevin :) Där blev vi bjudna på fika och tacogratäng, mums! Imorgon ska vi till Björklinge på påskmiddag och på söndag på påskmiddag hos Tommy och Marie. Det är inge synd om oss alls :D

Glad påsk :D


Matstol?

Vi håller på att leta efter en matstol till Milian. Helst vill vi ha en traditionell stokke tripp trapp men med alla tillbehör blir det så fruktansvärt dyrt. Nästan 3000 kr. Jag letar efter begagnade på blocket men verkar vara svårt att få tag på en vit?! Har hittat tre stycken men inte fått svar på någon av dom. Blääää.

Nu är vi ute och går i det underbara vädret. Milian vilar upp sig inför sångstunden på öppna förskolan. Var två veckor sen sist vi var där eftersom lillprutt har varit sjuk. Ha en fin dag :) 

Redo för föris ;)


Morgonbus

Milian är ALLTID glad på morgonen. Han är som gladast mellan 6-9 typ :P Sen vill han sova en stund innan han blir glad igen. Han älskar att vara med mig i badrummet när jag duschar, sminkar mig, borstar tänderna osv. Imorse varv han extra glad när han fick ligga utan blöja ;) 




Tatuering!

Igår gjorde jag nånting som jag kanske inte borde ha gjort. Jag hade ingen aning om att man inte rekommenderar tatueringar till ammande. Varför visste jag inte det? Varför tänkte jag inte på det? Varför sa dom ingenting till mig?!?! Jag hade ju med mig Milian dit!! Aja, gjort är gjort och enligt tatueraren är det ingen fara så länge jag inte får en infektion. När man googlar på detta så kan man bl.a. läsa om att gifter från bläcket går över till barnet genom bröstmjölken. Enligt tatueraren var det inte så och jag hoppas innerligt att jag kan lita på det! Usch vilken ångest jag har haft och har.. Jag vill inte ens visa resultatet för jag mår så dåligt. Jag försöker ge Milian så mycket ersättning som möjligt ifall det skulle vara skadligt med bröstmjölk. Blä vilken dålig mamma jag känner mig som...

Babyshower!

Idag var jag på min andra babyshower någonsin. Den första var min egen och idag var det Jennys tur :D Jag minns som igår hur jag kände på min babyshower och jag hoppas/tror att jenny kände likadant som mig - lycka! Jennys fick så himla mycket fina presenter till både sig själv och prinsessan. Jag köpte en filt från Newbie, en body och "expecting" (avgjutning av magen) som var från både mig och Sara. Hon fick massor av fint, bl.a. en babysitter och ett babyskydd :) 

Milian var hemma med Tobias medan jag var där. Det gick mestadels bra men efter 3 timmar började han sakna tutten. Jag var iaf borta rekordlänge, ca 4,5 timme! 







Myskillen!

Sen igår har Milian varit mycket piggare och en mycket gladare bebis. Så himla roligt! Det har inte varit många ledsna miner :) Allting är så himla roligt med honom just nu. Jag blir så glad när jag tittar på honom. Han är underbar. Jag vill verkligen göra allting tillsammans med honom. Idag har vi varit i Björklinge hela dagen och myst. Det bjöds även på grillat - supergott! Jag och Milian somnade kl 19 i mammas och pappas säng sen vaknade vi runt 21 och åkte hem. Milian somnade om i bilen och sover fortfarande. Nu ska även jag sova. Godnatt :) 




Förlängda suffletten!

Jag är så galet nöjd med den nya vagnen. Den förlängda suffletten är gudomlig :) Förut har jag behövt flytta min egen kropp för att täcka solen när vi har varit ute och gått, nu täcker suffletten både solen och vinden! Bugaboo är verkligen genier som kommit på detta! 





5 månader!




Sorgligt

Ikväll sålde vi iväg Milians, och våran, allra första vagn. Tänk att Milian har legat i den i 5 månader. Det känns hemskt när man tänker så. Men vi kunde inte ha kvar den. Det tog alldeles för mycket plats att ha två vagnar i våran lilla lägenhet. Det bästa med att vi sålde vagnen är att han har fått en ny som han hittills verkar älska :D Idag somnade han i den inomhus 2 gånger. Han vaknade när vi var och handlade men inget skrik på hela vägen hem. Vad hände? Han brukar ju annars hata att ligga ner i vagnen. Jag håller tummarna för att han fortsätter att trivas liggandes i den nya vagnen. Han kommer iaf få åka i liggdelen ett tag till. Vill inte byta förrän han kan sitta själv. Nu ska jag sova! Godnatt :) 




Äntligen!

Äntligen har Milians doppresent kommit! Det gick väldigt smidigt. På förmiddagen idag stod dom utanför dörren :D Jag är sjukt nöjd men utomhus var den lite blåare än vad jag trodde. Men den är vääääldigt fin! Älskar den :D :D Filten som Milian fick av sin gudmor passade perfekt! Jag kan verkligen rekommendera babyplus från Holland. 3000 kr billigare än i Sverige och galet bra service!!! 









Snorig bebis

Milian har varit snorig och hostig i några dagar nu. Han är mycket mera gnällig än vanligt och vill inte alls ligga själv. Han vill vara nära oss hela tiden. Idag är första dagen i Milians liv som vi inte har varit ute nånting. Vi ska försöka ta oss till Apoteket och handla physiomer till honom när han har vaknat - han har sovit sen 12.50!


Doppresenterna :)

















 




5/4 - Milians dopdag

Idag har Milian blivit döpt. Så nu är han alltså kristen och i Guds händer. Även fast varken jag eller Tobias är troende kristna så är vi iaf döpta. Därför ville vi även döpa våran son och det är jag jätteglad att vi gjorde för det blev en väldigt lyckad dag :) 

Eftersom att Tobias kusin Jessica fick sin son Vide 3 veckor innan vi fick Milian så körde vi 2 flugor i en smäll med dubbeldop! Vi hade bjudit ca 140 personer och tror faktiskt att vi blev hela 110 st. Det var väldigt kul att så många kunde komma. Vi är otroligt tacksamma och glada för all hjälp vi fick med dukning, bakning av smörgåstårtor, diskning, städning mm. Vi behövde inte ens be om hjälp, vi blev erbjudna :) Jag är så lycklig att Milian har så mycket fina människor runt sig som ställer upp för honom! Idag är det lite synd att han inte förstår lite mer för Gud så stolt han hade varit över familj och vänner då :) 

Jag blev väldigt nervös och stressad när klockan började närma sig 10.30 för Milian ville inte sova. Han somnade 10.15 så vi fick väcka honom efter 15 min, tyvärr. Som tur var så gick det bra ändå :) Tillställningen i kyrkan blev väldigt bra, prästen skötte allting super! Milian gnällde litegrann men det gjorde inte så mycket. Han var duktig :) Min fantastiskt duktiga lillasyster sjöng min absoluta favvolåt i sammanhanget - Välkommen hem med Sonja Aldén. Riktigt riktigt fint var det och många våta kinder! 

Milian fick otroligt mycket fina presenter som jag dock inte har hunnit med att titta igenom än. Tobias öppnade det mesta när jag var iväg och ammade ;) Jag ska uppdatera med bilder på alla presenter senare!

Jag hann tyvärr inte ta några bilder men jag har stulit några och har några från förberedelserna hemma ;) 


Namn-vimpeln 















Milian Eric Prins tackar för alla fina presenter och det fina sällskapet ❤️






RSS 2.0