Ett besök på förlossningen

Efter att jag haft migrän tre gången på en vecka och igår mådde allmänt konstigt. Flimrade framför ögonen, kände mig alldeles skakig och nästan svimfärdig. Och illamående på det. Jag började själv tro att det kunde vara havandeskapsförgiftning och därför ringde jag till förlossningen. Bm jag pratade med misstänkte inte att det var det men hon hörde att jag var orolig så hon bad oss komma in iaf. Så vi åt dit och lämnade urinprov, kollade blodtrycket, kopplades upp på ctg och fick träffa en läkare. Allting såra bra ut så efter 2,5 timmar var vi hemma igen. Såhär i efterhand kändes jag mig dum och kollade som åkte inte men det lugnade mig iaf litegrann. Jag början tro att det var en panikångestattack jag fick igår. Det är mest troligt. Så mycket som jag går runt och grubblar och orkar mig hela tiden så är det högst troligt. 

Barnmorskebesök vecka 33

Igår var vi och kollade till bebis hos bm. Det varvförsta dagen som jag var lite orolig över bebisens rörelsemönster för plötsligt sparkade han inte mot revbenen längre. För två verkor sedan låg han fixerad och långt långt ner i bäckenet. Det kändes då rejält för jag kunde knappt gå. Igår hade han på något vis snurrat runt igen och bm var nästan lite osäker på om det vrrkligen var huvudet neråt. Men hon trodde det. Idag sparkar han som innan också mot revbenen och det känns som han ligger långt ner igen. Konstigt det där. Iaf så hade sf-måttet ökat med 2 cm sedan sist och var nu på 29. Med Milian var det 28 i samma vecka och med junelle var det 31 i samma vecka. Jag har gått upp 7 kilo hitills, lite mindre än tidigare graviditeter. Trodde det orolig chokladberoendet. Allting såra ut och nästan besök är om 2 verkor. 
 

Bra dag

Idag har jag haft min bästa dag på länge. Nästan helt utan illamående. När jag lämnat barnen på förskolan imorse åkte jag direkt upp till syster på sjukhuset och var där tills det var dags att hämta barnen igen. Sen hann vi bara hem och byta om innan vi blev bjudna till Ronja och Tomas på mat. Så himla skönt och tacksamt då vi inte hade hunnit planera nån mat idag. Vi fick jättegod kyckling och pommes med fetaoströra mm. Smarrigt och lyxigt såhär mitt i veckan. Imorgon måste jag upp till Gränby och lämna in min telefon på lagning, lyckades krossa hela skärmen igår. Sen måste jag försöka ringa banken och även försöka pausa mitt gymkort. Sen ska vi till barnmorskan kl 14.30 och kolla om lillebror har vuxit någonting. Det blir spännande och se om huvudet har fixerat sig eller om det är något rörligt än. Hon sa ingenting om det sist mer än att huvudet låg långt ner i bäckenet. Jag är så himla dålig på att ta bilder på magen nu även fast kag lovat mig själv att ta en bild varje vecka. Jag vet inte heller hur länge jag ska våga vänta med att göra gipsmagen denna gång. Tror nog inte att jag vågar vänta längre än till vecka 37. Vore trist om denna graviditeten inge blev förevigad på samma vis som dom andra två. 

(null)
Idag fick jag hem de sista kläderna som jag tänkt packa ner i BB-väskan. De blåa kläderna är allting i storlek newborn som ska motsvara 50-56. Jag hoppas att detta ska passa våran lilla pojke. Jag kommer nog inte att ta med de vita setet då det är en storlek större (1-3 månader). Däremot kommer jag nog packa i något annat set som är lite mindre och eventuellt ett som är lite större. Det ska vara omlott-bodys iaf. De är smidigast. 

Sov gott allihopa. Kramar 

Maximal otur

Min syster har råkat ut för någonting som jag kallar maximal otur. Hon hade förra veckan ont i nacken och gick då till kiropraktorn. I lördags var hon där igen och fick sin andra behandling. Strax efteråt blev hon yr och bortdomnad i höger hand. Sen blev hon sämre och sämre och började kräkas massor. Hon var jätteyrslig och kunde knappt stå på benen. Därefter tappade hon även rösten och blev hes. Ambulansen kom men uteslöt stroke och andra allvarliga tillstånd. Hela söndagen gick och det blev inte bättre. Hon åkte in till akuten på söndagskvällen och dom gjorde en kontraströntgen på natten. Den visade att hon hade en liten blödning på 5 mm i nacken. Dom gjorde även en magnetröntgen för att utesluta entuella proppar i huvudet. Igår på morgonen fick hon plats på strokeavdelninhen och där kommer hon nu få spendera hela veckan.  Dom gör strokekontroller var fjärde timme och vill ha uppsikt på henne. Imorse var hon till öron-näsa-hals och  undersökte stämbanden. Det ena stämbandet hade blivit påverkat och rörde sig ej som det skulle. Men läkarna tror att det kommer bli bättre när kroppen tagit hand om blödningen. Hon får nu blodförtunnande tabletter som behandling. 
Jag ska försöka hinna dit imorgon så jag får höra vad doktorn säger vid ronden. Om dom har någon plan för de närmaste dagarna. 

I detta himla olyckliga så fick jag en fantastiskt rolig nyhet idag. Berättar mer om den senare i veckan. Veckan är i stort sett oplanerad förutom ett besök hos barnmorskan på torsdag eftermiddag. Nu ska jag sova ikapp min förlorade sömn. Känns som att jag är i behov av 12 timmar per dygn just nu! Godnatt 

Förvånad

Det är mycket som förvånar mig sedan jag blev förälder. Bland annat hur vissa föräldrar väljer att göra med sina barn. Jag försöker att inte bry mig och inte lägga värderingar i det men ibland blir jag faktiskt själv illa berörd. I helgen hände det vid två tillfällen. Jag och barnen var på affären och handlade några enstaka matvaror. När vi kommer ut möter vi en mamma med barnvagn (cykelvagn) med två barn i och en hund. Hon knöt fast hunden vid ett träd och sen såg jag bara att hon lämnade vagnen med barnen i KVAR UTANFÖR affären och fortsatte vidare själv in i affären. Jag kunde lixom inte sluta tänka på det där. Jag var nästan beredd att ställa mig och vakta barnen åt henne. Man vet ju aldrig vad det är för konstigt folk som går/åker/cyklar förbi och ser detta. Och inte nog med det så är barn smartare än vad man tror och kan nog när man minst anar det komma loss ur vagnen och smita. Den andra situationen tycker jag att jag är med om alltför ofta nu för tiden. Vi var på kalas hos grannen och ena grannen kom utklädd till sheriff/cowboy. Inget fel med det. Men barnet i fråga hade en pistol (givetsvis leksaks med såg ganska verklig ut) i bältet men sprang runt, siktade och skrek till dom andra barnen "nu skjuter jag dig". Det tog bara några minuter innan Milian tyckte att detta verkade häftigt och också ville prova. Så sen sprang han runt och skrek "nu skjuter jag dig" till alla sina kompisar. Han som inte ens äger en vattenpistol. Jag är allergisk mot vapen i lek. Varför i hela friden ska barn i 4-5 årsåldern ha leksakspistoler? Vil man uppmuntra barnet till våld? Eller ser man det som ett tidig lärande i försvar? Jag har sett vid flera tillfällen att föräldrar har sprungit runt med sina barn i denna åldern och låtsasskjutit mot varandra. Jag säger åt och försöker förklara för Milian direkt när jag ser något sådant och han vet att han inte får leka med sådant. Just därför blir det så spännande när dessa situationer uppstår och detta gör mig så upprörd. Jag  avskyr allting som har med sånt att göra, inkl star wars och ninjago. Jag har aldrig förbjudit Milian att kolla på legofilmerna men jag köper inga vapen åt honom och ser jag att leken går över styr eller att dom leker någonting som dom själva inte förstår så försöker jag förklara, eller åtminstone ifrågasätter jag eller åtminstone  försöker jag avleda till någon annan lek. Sen är det såklart att allting inte går att förhindra. Milian var helt frälst i ninjago runt sin födelsedag och ville bara ha ninjagolego mm. När jag var och titta på detta lego hittade jag ETT enda lego som inte hade vapen med i bilden. Jag tycker detta är så galet. Och det är sånt här lego föräldrar köper till sina barn. Inte konstigt det aldrig kommer att bli fred i denna värld....

Fullspäckad dag

Idag har vi hållt igång i ett hela dagen. Jag och Mille gick upp imorse 07.30 medans dom andra tog sovmorgon till 08.45. Efter frukosten gjorde vi oss redo för pulkabacken här utanför. Det var flera familjer från gamla ugglan som skulle träffas där så vi passade på att göra det vi med. Vi har ju haft riktigt härligt väder i helgen! Igår var barnen med mamma tills thuns och jag och Tobias passade på att handla, städa mm medans. Även då var det superfint väder och jag hade dåligt samvete för att vi inte hann vara ute och åka pulka. Så det var superskönt att vi kom ut i solen idag och hann med några åk. Junelle har inte varit så sugen på att åka nu på slutet men idag blev det några åk för henne också. Det var riktigt kallt ute, -12 när vi gick ut men det var ändå jätteskönt. Barnen var varma från topp till tå när vi kom in, tom lite svettiga. Tomas, Ronja och Leonell kom också förbi en stund och efter att vi ätit lite mat var det dags för kalas hos August. Direkt efter kalaset åkte vi till björklinge och badade. Familjen Backlund följde med dom också och det blev även söndagsmiddag på det. Mamma är världsbäst som vanligt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vecka 33 imorgon

Imorgon går vi in i vecka 33 och det är numera "bara" 20% kvar av graviditeten. Just nu känns dessa procent väldigt många och långa. Jag mår verkligen inte bra i graviditeten just nu. Ungefär såhär:
  • Lätt illamående till och från hela tiden. Hjälper att äta men jag har även lite svårt att få i mig. Är bara sugen på choklad typ. Behöver kanske lite matinspiration för att bli sugen? Igår gjorde vi iofs det godaste på länge - körrfärssoppa. Men nu är jag så less på köttfärs efter att ha ätit det typ 3 ggr denna vecka. Mattips?! 
  • Halsbrännan kommer och går den också. Den hänger väl ihop med illamående och att bebis växer och trycker på organen. 
  • Gravidklåda. Visserligen har denna blivit mycket bättre så jag ska inte klaga på denna faktiskt. 
  • Sammandragningarna. Nu har dom onda sammandragningarna avtagit och blivit mycket lindrigare men jag mår fortfarande inte bra av att dom kommer så ofta.
  • Bebis ligger långt ner och pressar i bäckenet. Huvudet växer snabbt och tar upp mer och mer plats där nere. Och jag har redan problem att gå. Idag gick jag och barnen till affären och tillbaka. Det tog säkert 1 timme. Och annars kan det ta en halvtimme. När jag kom hem var jag helt färdig. Orkade INGENTING. Så detta ihop med illamående gör att jag blir helt färdig av minsta lilla ansträngning. 
  • Sendragen. De är väldigt mycket färre än tidigare graviditeter men när de väl kommer så är dom ihålllande. Kan hålla i sig upp till 2 (!!!!) minuter säkert. 
  • Tröttheten. Den är långt ifrån samma som i början av graviditeten men nu när kroppen är så trött så känns den fysiska tröttheten nästan värre än den psykiska. Jag börjar nästa gråta varje gång jag ska ta på barnen kläder, speciellt ytterkläder. 
  • Tålamodet. Det är så himla under all kritik. Jag skäms nästan över det men fy vad jag inte har tålamodet som krävs för att vara en bra förälder. Bryter ihop flera gånger om dagen. Detta märks på Junelle också för hennes humör har vänt helt och hållet. Hon har varit fantastisk på alla sätt och vis den senaste tiden men sedan en vecka tillbaka har hon blivit helt förändrad. Inte hos Lotta, bara hemma. Hmmm?! Någon som känner på sig att någonting snart kommer att förändras. Kanske? Annars tar jag helt åt mig på denna punkt eftersom mitt tålamod tryter allt för ofta.
  • Bebis sparkar rejält nu och jag känner att han vuxit på bra för han är mycket under revbenen och grejar nu. Tänk att alla mina barn har legat på samma sätt och sparkat på samma revben, lite lustigt ändå. Jag njuter såklart av att känna att han mår bra där inne men jag njuter inte av känslan som uppstår precis vid sparkarna. Det känns som att jag är ärrad på något vis för jag tycker att dom gör "ont" på ett annat vis nu än dom tidigare graviditeterna. Jag blir öm i hela magen typ. Eller jag vet inte hur jag ska förklara. Men det är iaf inte skönt.
Sammanfattningsvis så är jag väldigt less på att vara gravid nu. Och det är 2 månader kvar. Jag hoppas att jag kanske kan få må lite bättre i slutet nu så jag verkligen kan få njuta av mina sista veckor som gravid. Nu vill jag bara ha bebis här ❤️ 

Ikväll var vi och storshoppade på Babyworld. Vi fick med oss det viktigaste. Två suffletter till vagnen, en bilbarnstol till Mille, muslinfiltarna och lite andra småsaker. Det blev en cybex stol till Mille. Enligt henne på Babyworld var det den bästa framåtvända stol dom hade. Vi valde mellan den och britax och då rekommenderade hon cybex. Hon hade den själv och var supernöjd. Dessutom var den billigare än britax. Babyworld är verkligen bästa butiken som prismatchar alla andra butiker, även på nätet. Jag använde alla kupongerna från klubbrabatten och tror säkert att vi tjänade runt 500 kr på det. Muslinfiltarna från les enfants var gudomliga! I Love it! Dom var hur mjuka och goa som helst, precis som jag har läst och hört att dom ska vara. Det enda vi saknar till vagnen nu är väl kanske en lite tjockare filt, ståbräda och liggdelslocket. Det var verkligen inte lätt att hitta ett sånt inte. Men jag har äntligen hittat ett som är påväg hem hit på posten. Hoppas att det kommer på måndag. 

Idag har vi varit ute hela morgonen och även efter lunch. Vilket fantastiskt väder vi haft! Sen blev vi bjudna på fantastiskt goda semlor hos Backlunds. Imorgon får vi besök från Norrköping och på söndag är det kalas och middag i björklinge därefter. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Köpgalen

Alltså kag har verkligen fått någonting som jag tror äe en besatthet. Jag vill typ handla allting jag ser i babybutikerna. Hittills har vi bara handlat begagnande saker men de sista som ska inhandlas hittar jag inte begagnat. Och det finns ju sååå mycket fint!!! Blir alldeles galen! Igårkväll innan jag somnade låg jag och kikade runt efter drömfångare för baby. Hittade ingen jag gillade. Men sen idag när jag fick runt på Babyworld (min ÄLSKLINGSBUTIK) så hittade jag en drömmig som passade perfekt till vaggan. Idag ska jag få några rabattkuponger av Lotta så att det åtminstone blir lite billigare att handla det som återstår. Jag älskar ju rabatter och rea som ni alla vet! Är det 20 kr det handlar om så är det iaf nånting haha.

Både elefanten och molnet är speldosor. Så himla fina. Vill ha båda 😩

Den här är ju så fin! Jag har ju redan köpt en vagnmobil och denna satt inte fast så bra i donkeyn tyvärr.

Jag är ute efter en speldosa till babyskydd/vagn. Det fanns flera fina. Hur ska jag kunna välja? 🙈

Visst var den fin? Allting är i mjuk filt 😊

Det här är också en speldosa som jag fastnade för.



Uppföljning

Läkaren ringde upp idag och enligt honom var det ingen stor hörselnedsättning på VÄNSTER öra. Jag fattade tydligen fel igår. Hon måste ha förklarat fel eller sagt fel öra till mig. Eller skrivit fel i cosmic. Han tyckte inte att vi behövde följde upp detta mer än att göra ett nytt hörseltest och sedan komma till honom för ett återbesök i april. Som det är idag så är halsen bättre och därför var han tveksam till operation. Jag själv känner mig också tveksam när det är "bra". Han är ju alltid lite tjock och svullen i halsen men andningen är normal på nätterna nu när han inte är tokförkyld och har ont i halsen. Så det känns bra just nu med bara ett återbesök. Bara att vi inte glöms bort känns bra. 

Idag var jag en snabbis till Gränby på fm och träffade två personer jag känner. Båda frågade vad barnen var och om jag var ledig. Kändes mycket konstigt att svara att jag faktiskt var ledig och att barnen var på förskolan. Jag snabbshoppade amnings-bh och en amnings-topp och lite mat. Sen har jag bara legat på rygg. Somnade i soffan vid 12 och vaknade vid 14. Käkade lunch (!!!) sen var det dags att hämta barnen. Imorgon har jag heller inga större planer. Kanske ska jag gå igenom någon kökslåda och åtminstone kasta det som är skräp. Tobias är iväg och jobbar ikväll. Jag är så tacksam för att dom har fått möjlighet att tjäna extrapengar nu när ytterligare en tuff föräldraledighet väntar. Dessutom att Tobias får jobba med någonting han trivs med och tycker är roligt. Positivt nu är att jag är ledig på helgerna och därför kommer vi att kunna följa med när han ska jobba. Så blir det lite mera familjetid iaf. 

Vi har tänkt att börja med badrummet nu i januari och igår fick vi massa bra inspo och jag tror att jag är helt fast i åtminstone golv från Bricmate! Vi ska beställa hem provplattor och se vad som passar bäst ihop. På väggarna blir det nog samma vita som nere skulle jag tro. Nu ska jag nog försöka sova här mittemellan mina två små underbaringar. Sov gott alla. 

Hörseltest

Idag var vi på hörseltestet som ingår i 4-årskontrollen. Vi fick avboka en tid för några veckor sedan då Mille hade vätska i öronen och resultatet skulle bli för dåligt. Milles öron-näsa-hals-läkare har flitigt följt upp oss sedan sist vi var där och ringde mig för två veckor sedan och sa att han saknade hörseltestet. Så imorgon ska han ringa upp igen. Och tur är väl det för Mille fick inge bra resultat på högra örat idag. Han kom upp till 35 decibel på två olika frekvenser och 30 på någon och det betyder att resultatet är för dåligt och testet måste göras om. På vänster hörde han vid 20 decibel. Det var två personer som undersökte och tittade i öronen men dom kunde inte säga helt klart att det var vätska som var bakomliggande. I högra örat var det dock ett vaxflarn som eventuellt låg och täppte för. Han har ju klagat på örat till och från sedan Disney on ice men inte oroväckande. Den senaste veckan har han dock upprepat meningen "vad sa du" efter varje påstående. Så att han hör sämre är helt klart ett faktum. Så det känns bra att hörselläkaren ringer upp imorgon så vi får se vad han tycker att vi ska göra åt hans hals/öron. 

Jag kunde inte låta bli att tycka så synd om honom när han satt där på den där stolen och staplade upp sina klossar. Han var ju så himla duktig och när hon skruvade upp "volymen" på pipen och han inte hörde frågade hon "kommer det inga ljud?". Och han bara skakade på huvudet och väntade ivrigt på att få sätta dit nästa kloss. Usch jag blev så blödig då för han bara var så duktig och var helt ovetandes om att det var "fel", ja ni förstår säkert vad jag menar. Han förstod verkligen inte varför vi skulle behöva komma tillbaka för han hörde ju alla pip-ljuden. Lilla älsklingen. Hoppas verkligen bara att det är vätska eller vax som ställt till det. Hon sa också att dom siffrorna är vanliga i samband med förkylning. Han har varit väldigt täppt i näsan på kvällarna och nätterna men inte snorig. Men det kan säkert också påverka. Får se vad läkaren säger imorgon. 

(null)


Förlossningstankar

Jag vill göra nånting speciellt utav denna förlossning. Om den går som dom tidigare två förlossningarna har jag egentligen bara en önskan med förlossningen och det är att jag ska vara den första personen som rör vid mitt barn. Jag vill själv ta emot bebis när han kommer ut. För Tobias skulle aldrig våga göra det. Och jag vill så himla himla gärna göra det så det blir ingen fajt om den saken, haha. Med Milian fanns inga sånna tankar alls och med Junelle gick det så fort så jag hann knappt fatta att hon kom ut. Så denna gång skulle jag vilja hinna med detta. Om situationen tillåter. En annan sak som jag har velat prova är att föda i vatten. Min upplevelse från förlossningen med Mille var att det inte alls var lockande att ens vara inne i badrummet. Men jag kan ju få en annan känsla denna gång. Jag vet inte hur barnmorskorna på akademiska ställer sig till detta heller så detta låter jag vara oskrivet och tar det som det kommer. Sedan vill jag ha det precis som när Junelle kom. När hon var ute och navelsträngen avklippt lämnade personalen oss själva. De var så himla skönt. Så vill jag ha det nu också. Om allting går utan komplikationer vill jag helst åka hem så fort som möjligt till dom andra två så liven. Är vi tvungna att stanna kvar så har jag som krav att barnen ska få komma upp och träffa lillebror först av alla. Jag hoppas innerligt att jag får en fin upplevelse av även denna förlossning. Det är absolut inte att ta för givet.  

Planering

Den ekonomiska planeringen inför det praktiska som ska inhandlas de sista veckorna är i full gång. Eftersom att vi bör vara rutinerade på detta nu så vet vi ju på ett ungefär vad som är nödvändigt och mindre nödvändigt. Jag känner mig faktiskt lite stressad över detta för det är nog mer saker som behövs inhandlas än vad jag tror. Jag har försökt föra en lista men den är inte så utförligt som den är i mitt huvud. 

Ungefär såhär ser det ut i mina tankar. 
x Babyskyddet som vi ska hämta av min kusin som bor i roserberg bör hämtas typ den här veckan eller nästa. När Junelle låg i magen fixade vi babyskydd det sista vi gjorde och då var det bara dryga månaden kvar om jag minns rätt. Sen sålde vi det... så nu måste vi köpa nytt. Det blir Besafe denna gång då det endast är Besafe och maxi cosi som passar på vagnen med adaptern och nu ville vi passa på att prova något nytt då vi kört maxi cosi tidigare. Så jag hade tur att Madde hade ett sånt att sälja till oss. Jag hoppas att vi hinner åka och hämta det nu i helgen. Vi ska även få låna en ergobaby 360 av henne. Den kommer jag inte klara mig utan! Bästa bärselen! 

x Vagnen. Jag har i ca 3 månaders tid letat efter begagnade delar till vagnen för att komma undan så billigt som möjligt. Jag letar fortfarande. Jag har sålt dom svarta tygdelarna på tradera just för att jag var så less på att de solbleks så lätt. Så nu ska vi köpa gråa för dom pengarna istället. Sen har jag letat efter en ståbräda med sits på lika länge utan resultat då de flesta som sålts varit för dyra för att vara begagnade. Nu börjar jag fundera på om detta verkligen kommer behövas? Troligtvis kommer Mille eller/och Junelle cykla bredvid när vi åker till dagis. Det är mest om både Junelle och bebis sover och vi är iväg någonstans, tex Gränby eller i sommar på semester någonstans och Mille inte orkar gå. Då kan det vara bra. Dubbelvagnen kommer säkerligen inte användas lika flitigt som den gjorde med Mille och Junelle då Mille var hemma med oss hela tiden. Junelle kommer ju oftast sova middag hos Lotta. Men kan ju vara skönt att ha möjligheten när vi är iväg eller hon somnar i bilen så jag bara kan lufta över henne osv. tiden får visa. 

x Skötbordet. Eller något skötbord kommer vi inte ha. Skötbädden är på plats men det ska dit en väggförvaring på väggen ovanför för förvaring av blöjor osv. Sen vill jag hitta en fin mobil att ha ovanför. Apropå blöjor så fick man 2 paket från Pampers i babyboxarna men jag kommer även att köpa 1 paket Libero för att vara på säkra sidan. Sedan måste jag köpa tvättservetter för att göra egna våtservetter. De har vi haft till båda barnen från start så det vill jag göra lika. Det är så härligt att kunna tvätta med endast vatten och olja tycker jag. Sen har vi börjat testa acos mini-care produkter så dessa kommer vi nog att köra på. Sen tror jag att det mesta finns sedan tidigare. Har ni något bra att rekommendera för första tiden att ha till hands nära skötbordet? 

x Amning. Alla mina amningsprylar, dvs kläder och bh-ar skänkte jag bort efter att jag tyckte att som gjort sitt. Jag hade använt samma till två barn och var så less på dom. Så sådant måste inhandlas snarast. Jag har tittat ut ett 2-pack amningsbhar från hm som jag är sugen på. Sen kör jag nog på samma amningslinnen som sist från hm. Kanske någon finare topp om jag hittar. Amningsinlägg lär inte behövas denna gång heller då jag aldrig har haft så mycket mjölk. Trots amning 24/7. Jag hoppas verkligen att det inte ska vara samma denna gång men vore ju konstigt om det blev annat. Jag skulle även vilja unna mig någon skön mjukisdress till BB-väskan. 

x Pyjamasar? Jag vet inte hur jag känner för detta. De allra först veckorna (månaderna) handlar ju om hud mot hud och då är väl inte pyjamaser nödvändigt? Jag minns inte riktigt hur vi har haft med pyjamaser tidigare. Men givetvis är pyjamas nånting bebisen kam ha dygnet runt även på dagen. Isf kanske vi behöver någon till pyjamas i mindre storlek. 

x Filtar. Jag skulle vilja ha två olika typer av filtar. En lite varmare filt för babyskyddet som ska passa när bebis har en tjockare tröja/tunnare overall och vi bara ska iväg med bilen till tex dagis. Sen en lite tunnare filt att ha hemma i babynestet i soffan, sängen osv. Som andas lite mer. Är sugen på att testa dom från Les Enfants som verkar så himla luftiga och sköna. Jag förrgår verkligen inte var alla filtar har tagit vägen som vi har haft. Minst 3 stycken är helt försvunna... dumt nog. Sen är jag lite kluven hur jag ska bädda i vagnen i mars? Har ju en tunn åkpåse som jag tänkt ha. Kanske blir det för tjockt? Kanske räcker med en tjockare filt till en tunnare overall? Eller vad har ni för tips? Jag har även en åkpåse/overall som är riktigt varm men den lär ju bli föööör varm. Så svårt i denna övergångsårstid som troligtvis blir i mars. 

x Babyinsats till stokke-stolen. Detta känns kanske lite överkurs då babysittern fungerade så bra sist. Men det vore ändå skönt att kunna ha bebis med vid middagen när alla är samlade. Någon som har en sådan och kan rekommendera? Isf kommer denna att köpas begagnad som det mesta andra. Ekonomiskt och miljövänligt. 

x Skötväska/organiser. Vi har haft våran svarta skötväska från elodie details ett tag nu. Dragkedjan har gått sönder men det fungerar om man är väldigt försiktig. Jag är väldigt sugen på att köpa bugaboos organiser som komplement istället för en ny. Den kostar hälften så mycket som en skötväska och kan köpas begagnad för ytterligare hälften. Så en sådan skulle kag verkligen villhöva då den sätts smidigt på handtaget. Väskan får ju egentligen inte sitta där även fast jag haft den där iaf. 


Barnmorskebesök

Jag fick äntligen till barnmorskebesöket denna vecka (31+0 enligt barnmorskan) idag efter jobbet. Det gick ännu snabbare än sist. Knappt 10 minuter, haha. Iaf så var blodtrycket lite lågt, 105/60. Magen hade vuxit litegrann men kurvan dippade en aning. Men barnmorskan tyckte inte att vi behövde boka in en extrakoll då vi har ny tid om 2 veckor. Sf-måttet var 27 cm, exakt samma som jag hade med Mille på samma mätning! Med Junelle var jag lite större, 27,5 cm. Jag frågade också om klådan och hon sa att det kunde bli så under graviditeten och att det kallades puppp. Men att man inte gjorde nånting förrän det börjar klia i handflator och under fötterna. Det som var mest spännande idag var att bebisen hade lagt sig med huvudet neråt, väldigt långt neråt till och med! Hon kunde inte säga att han var fixerad med han låg iaf där allra längst ner. Så inte konstigt att jag har ont när jag går! Tobias har alltid sagt att det blir en februaribebis men det tror ju inte jag. Jag tror att även denna bebis kommer vara ganska så punktlig och komma i närheten av bf.  Vad tror ni? Spännande iaf! 

Strul

Den här veckan har min barnmorsketid ombokats 4 gånger. Först för att barnmorskan jag skulle träffa var tvungen att hoppa in på förlossningen, sen för att hon var sjuk och nu två gånger för att det inte passat med mitt jobb. Men förhoppningsvis hinner jag dit imorgon efter jobbet om jag kan sluta lite tidigare. Imorgon är det min sista arbetsdag på väldigt länge. Gud så fort tiden har gått! Jag kan inte ens fatta det. Det känns så konstigt att jag plötsligt kommer att ha egentid i ca 5 timmar per dag några dagar i veckan. Detta har ju faktiskt inte hänt sedan jag blev mamma. Jag ska verkligen försöka vila och försöka släppa mina tankar som ger mig dåligt samvete hela tiden. Jag behöver verkligen den här vilan för både kropp och knopp. Nästan mest för knopp kan jag känna. Nästa vecka har Milian tid för hörselprov och därefter ska vi, bara han och jag, hitta på nånting. Han är så himla känslig och har gråtit vid varje lämning denna vecka. Jag hoppas verkligen det vänder till nästa vecka för det är ju såååå jobbigt att ligga hemma på soffan (ni förstår vad jag menar) när han varit ledsen och jättekänslig. Undra om jag någonsin kommer att släppa det dåliga samvetet? Tror inte det. När jag väntade Junelle så var jag också ledig från vecka 32 och det var då från midsommar så då passade jag på att ha honom hemma hela sommaren innan han skulle börja på förskolan. Så det här är första gången jag verkligen kommer ha tid för mig själv. Väldigt märklig känsla. Jag hoppas att jag ska kunna gå några promenader fram och tillbaka till förskolan. Som det är idag kan jag inte det, kan knappt gå. Gör så ont i ljumskar och trycker neråt. Och jag blir så andfådd! 

Det ska bli kul att se imorgon hur värdena ligger hos barnmorskan när en annan barnmorska ska mäta. De brukar ju alltid mäta lika olika tycker jag. Jag vägde mig iaf idag och vågen stod på 57,4. Så fortsatt bara 5,4 kg viktuppgång från vecka 10 och inskrivning hos barnmorskan. Med Mille passerade jag 60 kg vid vecka 30 redan. Oavsett vad så känns magen ungefär lika stor som den gjort de andra två gångerna och bebisen där inne är helvild. Jag tror även att han lagt sig med huvudet neråt nu eftersom det trycket mera neråt nu och ryggsmärta har blivit bättre nattetid. Illamående har också avtagit sedan två dagar tillbaka. Så det blir också spännande att se imorgon om barnmorskan kan känna hur han ligger utan att jag säger hur jag känner. 

 Nu ska kag sova och ladda för sista arbetsdagen imorgon. Sov gott. Kramar 

Vecka 31

Igår gick vi in i vecka 31. Idag har jag jobbat mitt sista helgpass på jobbet och nu återstår 4 pass innan fredag. Graviditeten börjat bli väldigt tung på många vis. Jag fortsätter att ha smärtsamma sammandragningar, även nattetid. Mår illa i stort sett varje morgon nu och har svårt att få i mig frukost. Imorse vaknade jag 05.30 av alarmet och hade då en sammandragning. När jag kom till jobbet 06.30 hade jag fortfarande sammandragningen. Så den höll alltså i sig i en hel timme? Normalt? Det gick därför sjukt segt att cykla imorse. Trodde aldrig att jag skulle komma fram. Dessutom fick jag samma känsla som jag haft med de andra två barnen när förlossningen startade. Men det gick över. Oturligt nog så var dagen (och hela helgen) på jobbet för ansträngande för mig. Jag hamnade efter i allting hela tiden. Så det vat en skithelg helt enkelt. Därför är jag just nu lättad över att det var mitt sista helgpass innan föräldraledigheten. Imorgon är jag ledig sen jobbar jag fram till fredag. Inte nog med alla dessa sammandragningar så har sendragen börjat igen. De är hittills långt ifrån lika mycket som  tidigare graviditeter men det är kanske bara en början? Jag har även fått kliande utslag på överkroppen som kliar galet! Halsbrännan har varit lite bättre de senaste dagarna, peppar peppar. 

Förutom detta så mår jag väl bra. Vi börjar längta mer och mer och försöker bocka av saker på inköps-listan undan för undan. Idag när jag kom hem från jobbet var svärmor, hanna och kusinerna här och lekte. Dom hade med sig en överraskning åt oss - en vagga från Leander. Samma vagga som Ronja och Tomas fick av dom för ett tag sedan. Jag blev väldigt förvånad och samtidigt tacksam. Så gulligt! Så roligt med fysiska överraskningar som man absolut inte har räknat med och dessutom en väldigt fin sådan. Så nu har vi bestämt att en vagga ska få bo på nedervåningen och flyttas runt efter behov och den nya vi fick idag får vara i sovrummet. Den satt som en smäck på min sida av sängen och min hemsydda Sängmobil passade väldigt bra ovanför vaggan :) 

Imorgon ska jag försöka få med barnen ut och leka på förmiddagen. Känns som vi knappt varit ute på hela jullovet. Så himla tråkigt väder och barnen har varit så hemmakära. På tisdag börjar barnen på dagis igen efter 2,5 vecka lov. Sen från nästa vecka därefter är ju jag ledig så då får vi se hur vi ska göra. Beroende på hur jag mår då osv. 

Hoppas ni alla har haft en bättre helg än vad jag själv har. Kramar 

(null)



Välkommen 2018!

Vi firade av det gångna året och in det nya tillsammans med våra fina, härliga grannar. Det blir lixom enklast att fira med andra som har barn när det kommer till sådana här tillställningar. Vi hade en toppenkväll med riktigt lyckad mat från förrätt till efterrätt. Barnen lekte och hade kul men lyckades inte vata vakna till 12-slaget. Sista barnet slog igen ögonen vid 22.40. Då passade vi på att bara ha vuxenhäng med massa skratt och roliga historier :) vid 12-slaget gick vi ut här utanför på fotbollsplanen och tittade på en magiskt fyrverkeri som säkert varade i 15-20 minuter. Det var ett gäng ungdomar som hade slagit till på stort och köpt fyrverkerier för flera tusen. Jag själv är väldigt skeptiskt till fyrverkerier och skulle nog aldrig lägga pengar på sådant. Vi nöjde oss bra med tomtebloss och thailandslyktor som vi tände på och släppte upp till farmor och till Johnny ❤️ Efter 12-slaget gick vi in igen och satt uppe och umgicks säkert till 02.30. Det blev lite väl sent  för en småbarnsförälder men som tur var sov barnen till 08.30 och 09.30. Barnens rutiner är helt ruckade efter julen och Junelle har sovit till 09-09.30 i en vecka nu. Det är tur att vi har några dagar kvar på oss att reglera detta igen för annars blir det problem nästa vecka när vi behöver vara på dagis kl 08 tre av dagarna. 

Jag har endast 8 arbetspass kvar på jobbet nu. Det känns så himla galet! Jag är evigt tacksam för att jag skyddade min sgi även denna gång då det inte kommer att kosta mig mer än ob-ersättningen att vara hemma 2 månader innan. Jag har bestämt att jag ska försöka vara hemma och vila åtminstone 2 dagar i veckan och 1 dag ska jag lägga på städ och andra sysslor. Bla har mamma lovat idag att hon ska komma och hjälpa mig att organisera i alla kökslådorna där det råder ett enda stort KAOS. Jag ska försöka ge mig på att sy en mobil att ha över skötbädden, jag ska tvätta bebiskläder, försöka sälja lite av Junelles gamla kläder på tradera och givetvis fixa det sista som återstår tills bebis anländer. Bland annat köpa amningsbh och amningslinnen. Har ingenting alls sådant kvar.

 Imorgon är det dags för Disney on ice, som vi längtat! Föreställningen börjar kl 17 så vi räknar med att åka runt 14 för att hinna i tid och slippa undan den värsta trafiken genom Stockholm. Det ska bli mycket spännande att se hur barnen klarar av att sitta still och vad dom tycker. Kanske är det jag som kommer vara mest fascinerad :) 

(null)




RSS 2.0