5-månaderstjejen

Idag är det 5 månader sedan våran lilla tjej ploppade ut på bara några minuter och knappt 2 krystningar. Världens bästa förlossning någonsin. Minns den som igår och tänker på den varje dag för att fortsätta minnas. 

Hon är verkligen underbar på alla sätt och vis den här lilla mini-människan. Det går inte en minut utan att hon ler/skrattar när man pratar med henne. De senaste dagarna har hon börjat visa hur mycket hon tycker om Milian. Så fort han gör nånting roligt, tex hoppar, så skrattar hon massor. Jag smälter varje gång. Det är ju det gulligaste som finns. Hon är fortfarande en otroligt nöjd bebis som nöjer sig med det mesta. Hon ligger helst på rygg och försöker ta sig åt sidorna och litegrann bakåt/uppåt genom att sparka med fötterna. Framåt har hon inte kommit på än. Hon gillar mestadels att ligga på mage men inte om vi lämnar henne. Hon måste se oss hela tiden. 

En dag för henne kan se ut som följer. Hon vaknar oftast runt 8-9 tiden beroende på när hon somnat på kvällen. Hon sover nästan alltid ca 12 rimmar på natten med några amningspauser. Hon är alltid glad när hon vaknar och sköter sig i stort sett själv den första timmen när vi andra äter frukost mm. Hon trivs väldigt bra i myspölen då :) Runt 10-11 tiden sover hon sin första stund och då ca 45 minuter. Hon har blivit lite svårare att få att somna men i vagnen somnar hon nästan alltid innan vi ens hunnit utanför dörren. Om hon är ordentligt trött dvs! Hon äter nästan bara ersättning på dagarna nu men hon äter fortfarande inte så mycket. Mellan 90-120 ml varje gång och ca 5 gånger varje dag. Hon sover sin andra sväng vid 14 tiden och även då ca 45 min och den tredje brukar bli vid 17 eller strax efter. Sen är det som sagt svårare att få henne att sova, och då även på kvällen. Hon somnar inte så ofta innan 21 längre och vill inte alltid ligga i vaggan direkt när hon somnat. De senaste dagarna har jag inte kunnat lägga henne före 23 i vaggan. Hon sover även sämre på nätterna nu. Vaknar ca 2-4 gånger för närhet. Hon vill helst snutta sig till sömns och sen ligga nära, så mysigt :) Jag tror att hon kan vara lite hungrig ibland också när hon vaknar lite oftare. Kanske att jag ska prova med ersättning på natten också? Men då kommer nog mjölken sina helt. Iofs känns det som att jag har ammat färdigt för denna gång. Hon är så himla intresserad av mat så vi kommer försöka få henne att äta portioner så fort som möjligt. Vi har än så länge kommit till ca 3 matskedar. Hon är så himla duktig, det är inte mycket alls som kommer ut ur munnen! Idag fick hon smaka majskrok för första gången och det verkligen älskade hon. Jag minns inte riktigt när man "ska" börja med sånt men vi kände att det inte gjorde så mycket att hon fick smaka. 

Hon har de senaste dagarna blivit så mycket stadigare och kan faktiskt sitta själv med lite stöd i några sekunder innan hon tippar åt sidan/framåt. Hon sitter nästan själv i mitt knä också :) När hon inte sitter så HOPPAR hon. Hon hoppar typ hela tiden och vi har inte hunnit/orkat leta fram hoppgungan. Det måste vi försöka göra snarast.

Hon är mycket enklare att ha med i bilen nu. Oftast somnar hon men om hon inte gör det så sitter hon och tittar på babblarna. Visserligen så fungerar det kortare bitar, typ till Björklinge. Men det är iaf stora framsteg! 

Badkaret har varit lite läskigt tidigare för Milian har stänkt så mycket på henne så hon har blivit lite skrämd. Vi har inte hunnit bada så många gånger med henne utan Milian så det har tagit lite tid. Men nu verkar hon ha kommit över det läskiga med att få vatten på sig så nu kanske vi vågar gå till badhuset :) 

Vi ska inte iväg till BVC förrän om ca 2 veckor men min gissning är att hon väger 7 kg. Det känns som att hon har fördubblats nu :D Hon är nog ca 68 cm också för plötsligt passar 68 jättebra i storlek! 

Det bästa med att hon växer så snabbt är att kärlek till henne växer med henne ❤️ 

Pulkapremiär idag :) 

Sitter i mammas knä :) 









Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback