Amningen

Imorgon är det dags för vägning och mätning igen. De här 2 veckorna sedan förra vägningen har vi givit mycket mindre ersättning. Varannan dag har det nog blivit. De senaste 3 dagarna har hon bara fått ersättning en gång. Det var precis nyss. Så det känns extra spännande att se imorgon hur mycket hon gått upp i vikt på nästan bara bröstmjölk. Hon har iaf blivit en väldigt mycket nöjdare bebis den senaste tiden. På förmiddagarna är hon nöjd med det mesta, tom bilen fungerar hyfsat bra. När det börjar närma sig eftermiddag/kväll blir det mera gnäll. Troligtvis för att mjölken sinar och blir blaskigare. Men hon vill fortfarande inte ha napp och jag håller på att bli tokig på det. Hon tog den ju i början och efter det har hon gjort det kanske 3 gånger. Så hon kan ju men just nu vägrar hon. Och jag har verkligen testat ALLA sorter nu. 

Hon sover fortfarande bra på nätterna med undantag för natten som var då hon vaknade flera gånger och ville äta/snutta. Hon var så snorig i näsan också så hon kunde inte äta ordentligt :( 
Det var också hennes första natt borta. Vi sov nämligen på länsö. 

Milians förkylning och hosta vill inte ge sig så han blir hemma från dagis imorgon också. Så det blir ju bara att börja om från noll igen när han är frisk! Ångest redan nu...

Vi hade det väldigt mysigt på länsö igår med riktigt härligt höstväder. 









I fredags var farmor, Håkan, Ronja, Tomas och Leonell här. Vi beställde pizza från basilico och hade det mysigt :) Vi var på thuns på förmiddagen med Camilla och när vi kom hem stannade hon och gjorde ordning en jättegod pannacotta till oss. Jag är så sjukt less på all planering som har med mat och bak att göra! Nu i veckan ska vi testa mathem för första gången. Vi ska nog beställa deras matkasse som är för barn så att även Milian kanske äter nånting. Han har ju blivit sjukt dålig på att äta hemma. Kanske för att vi lagar så tråkig mat?




Postat av: Lotta

Måste bara påpeka att mjölken aldrig blir blaskig, inte ens till kvällen. När brösten känns fulla är de mest fyllda med tunn förmjölk och när de känns tomma är det mest av den fetaste och mest mättande mjölken.

Att mjölken sku tappa näringsvärde under dygnet är en amningsmyt som envist lever kvar!

Svar: Okej. Vad tror du då att det beror på?
Emelie Sofie Ericsson

2015-10-05 @ 08:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback