Egentid och veckan som varit

Sen Milian föddes har egentiden minimaliserats enormt. I början tog amningen all tid. Sen är det annat som tar tiden. Det är så himla svårt att förstå när man inte har barn. Det är också så himla svårt att förstå hur mycket tid och energi det krävs med två barn. Innan man själv är där. Nu tänker jag: 

"Hur kunde jag inte hinna laga mat när vi bara hade Milian?" 

"Hur kunde jag tycka att det var jobbigt med Milian ibland?" 

"Hur kunde jag ta med mig Milian in på toaletten när jag kissade?" 

"Hur kunde jag tycka att 3 timmar egentid på kvällen var lite?"

Amningen den här gången har nog tagit lite mer tid än vad den gjorde med Milian. Givetvis har dom haft samma snuttbehov och närhetsbehov men eftersom Junelle har fått så pass lite mjölk (?) så har hon krävt mera tid, hittills. Det är så frustrerande att sitta och amma i timmar och ändå inte kunna få sin bebis nöjd. Jag önskar så mycket att jag hade litervis med grädde att bjuda henne på! För jag har ammat och ammat och nu har 8 veckor gått. Nu har jag väl insett att jag får leva med att amningen inte blir bättre denna gång. Jag ska fortsätta amma så länge som det fungerar för att jag älskar det (när det fungerar). Men det är verkligen inte lätt denna gång. Visserligen har det fungerat mycket bättre de senaste dagarna. Idag har jag inte ens funderat på ersättning! 

I tisdags hade vi en riktig mysdag, jag och mina barn. Milian var hemma från dagis och vi gick på marknaden på vaksala torg. Jag älskar marknader! När Tobias kom hem sen så åkte vi ner till marknaden igen och käkade langos (som är det godaste som finns?)


I onsdags var Milian tillbaka på dagis igen. Jag och Junelle var och handlade nya skor till mig och sen var det föräldrafika på dagis. Det är så himla mysigt att komma till dagis och se honom leka och komma springandes mot oss när vi kommer. Underbara unge! 

I torsdags var jag och Junelle hos Ronja och Leonell. Ronja hade fixat scones och massa annat gott. Så mysigt! Det är så himla häftigt att se Junelle och Leonell nu för dom är så himla olika. Framförallt till utseendet. Till sättet också men det hinner ju säkert ändra sig 100 gånger innan det visar sig tydligt. Men som det är just nu så är Junelle en hyperbebis och Leonell verkar ganska lugn. 



Idag spenderades förmiddagen i svampskogen med mamma, farmor, Ida och Gustav. Vi hittade en del svamp faktiskt :) Resten av dagen var vi kvar i björklinge och blev serverade LANGOS. Det räckte lixom inte med tisdagens langos. Jag dör vad gott det var! 












Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback