En duva

Farmor har alltid sagt att hon ska bli en duva när hon dör. Och att hon ska bajsa på oss om vi gör nånting som hon tycker är dumt. Hon matade alltid fåglarna och var väldigt noga med att dom alltid hade mat. Därför tyckte jag att det kändes viktigt att både hon och hennes fåglar skulle få ett alldeles eget hus i hennes äppelträd här hemma på gården. Jag hade velat måla huset i den gröna färgen som farmors hus var innan vi flyttade hit och målade om, men den gröna färgen hittade jag inte. Det var en speciell grön färg som jag inte heller lyckades blanda själv, tyvärr. Så det fick bli ett vitt hus och det gör ingenting för farmor gillade svart och vitt i kombination. Imorgon ska Milian få hänga upp huset till gammelfarmor. 


Vi har några bollar som hänger ute redan och igår sa Milian "Det ser ut som att gammelfarmor har varit här och ätit". Han pekade också upp mot himlen och sa "Mamma, jag ser gammelfarmor. Hon flyger där uppe". 

Nu är det bara en vecka kvar till Junelle ska börja på ugglan. Tiden har gått så sjukt fort och hade det inte varit för hur jag mått den senaste tiden så tror jag att jag hade haft lite andra känslor inför det här. Nu känner jag att det är dags, jag behöver det här. Jag behöver få komma igång och jobba igen. Men samtidigt kommer jag garanterat att sakna tiden med barnen. Jag är glad att jag valt att jobba 80% (och 20% föräldraledigt) då det betyder att jag kommer ha barnen hemma någon dag i veckan. Jag kommer även kunna lämna barnen sent någon dag i veckan så det blir kortare dagar. Igår märkte jag alla hennes kläder med klisterlappar och gick igenom vad hon kan tänkas behöva. Som tur är så har hon mycket efter Milian så det behövs inte så mycket nytt. Det enda jag vet att hon kommer att behöva är fodrade gummistövlar/allvädersstövlar. Hittade ett par Viking idag för riktigt bra pris som jag ångrade att jag inte slog till på. Regnkläder kommer hon behöva till våren när dom fodrade blir för varma. Annars är det nog bara ett par nya skalbyxor som saknas. Pop eller kaxs, vilka är bäst? 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback