Vecka 27

Igår gick vi in i vecka 27. Det betyder att barnet väger ca 1 kg och jag väger desto mer! Den senaste veckan har jag gått upp ett helt kilo så nu väger jag +5kg. Det är fortfarande mindre än med Milian i samma vecka. Bebisen är fortfarande vild och jag kände precis första riktiga vändningen. Hela magen rörde sig samtidigt. Så himla mysigt :) Vi har så mycket att tänka på just nu så vi hinner inte riktigt planera vad vi ska inhandla till bebis. Det jag vet att vi behöver köpa är följande: 

x Babyskydd. Jag har i princip bestämt vilket jag vill ha. Maxi cosi cabriofox lutar det mot. Vi hade maxi cosi till Milian också men en helt annan. Den var jättetung och klumpig och M satt som en ostbåge i den. Nu vill jag ha den lättaste och smidigaste som maxi cosi har och med isofix! Det är viktigt att babyskyddet passar till vagnen också :)
x Extensions-kit till vagnen. Jag känner mig inte särskilt stressad inför detta eftersom att vi har liggdelen och allt som behövs OM bebisen skulle komma tidigt. Men ett ex-kit ska ändå införskaffas inom de närmsta veckorna. 
x Babysitter. Till Milian fick vi låna en Babysitter. Då visste vi inte riktigt hur pass värdefull den var/är så nu ska vi absolut köpa en egen. Men vi har inte alls hunnit kolla upp detta än. Tips?
x Bärsele. Vi köpte en babybjörn till Milian och den var såååå värdefull. Den fungerade att använda i några månader men sen fick jag ont i axlarna. Eftersom jag använde den dagligen så funderar jag på att slå till på en ergobaby. Dom verkar super - men kostar därefter. 
x Spjälsängsskydd. Till Milian har vi haft ett från Ikea som har gjort sitt. Den här gången blir det ett mera rejält och stadigt som inte åker ner VARJE natt.
x Småsaker som nappar, nappflaskor, kräkhanddukar mm. Kläder har vi så vi klarar oss även fast jag vet att det kommer fyllas på ännu mer!

Och just ja! Jag fick graviditetspenning även denna gång :D Med Milian fick jag vänta ca 2 månader på svar. Nu tog det 1,5 vecka! Jag har skickat in om inkomstuppgifter så nu är allt med försäkringskassan klart. Tror jag?

Vecka 27 med Milian till vänster och vecka 27 med lillasyster/lillebror till höger 💕


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback