Spädbarnstiden

Nu är spädbarnstiden snart passerad. Jag har tänkt länge att jag ska skriva en lista på vad jag har tyckt varit bra/mindre bra inköp till barnen de första månaderna. Här kommer listan: 

De absolut bästa vi har köpt/haft:
- Babysittern från babybjörn. Vi köpte den begagnad för 500 kr när Junelle var ca 2 månader och använde den flera timmar dagligen tills hon var nästan 6 månader. Underbar babysitter som hade förenklat vardagen så enormt när Milian var spädis!
- Babyskyddsadaptern till åsnan. Den första tiden använde vi adaptern och babyskyddet mer än vad vi använde liggdelen just för att vi åker rätt mycket bil. Det är så otroligt smidigt att bara kunna lyfta med sig den sovande bebisen in på affären och handla och sedan bara klicka tillbaka i bilen igen. Det kommer jag sakna mycket när vi byter bilstol. 
- Vaggan. Helt klart mina första månader som tvåbarnsmamma räddning! Hon sov ju som en stock i den (lite skillnad mot nu).

Andra nödvändigheter: 
- Ex-kitet till donkeyn. Jag är jätteglad för att vi köpte ex-kitet för det var verkligen välbehövligt när Junelle föddes och hela hösten/vintern. Nu sover Milian knappt i vagnen alls så jag funderar faktiskt på att sälja den efter vi varit i Grekland och testa någon annan vagn. 
- Bärselet från ergobaby. Jag verkligen ÄLSKAR selen men eftersom Junelle varit en ganska nöjd bebis överlag så har jag aldrig behövt stå och vagga och greja med henne som vi gjorde med Milian. Däremot har den varit guldvärd när vi varit ute i lekparken och hon ej velat varit i vagnen. Just för tillfället använder jag den knappt alls. 
- Hoppgungan. Hon verkligen älskar att hoppa i den men tråkigt nog så hittade vi den för någon vecka sen bara så hon har gått miste om några månaders hoppning. 
- Gåbilen. När Milian var mellan 5-10 månader åkte han i gåbilen väldigt mycket. Nu är den sönder och Junelle har inte alls haft någon nytta av den. Vi har dock inte prioriterat att köpa en ny. Det sägs ju att gåbilar ska hämma utvecklingen men det stämmer inte (för oss iaf). Junelle har börjat krypa senare än Milian och jag tror inte att hon kommer gå när hon är 10,5 månad. Men det vet vi ju inte än :) 
- Vyssanlulltassarna från Brio. Jag har i stort sett precis börjat använda mig av dom igen eftersom hon sovit i vaggan på nätterna tills för bara några veckor sedan. Det är iaf kanon att kunna skaka på sängen lite innan hon hinner vakna till istället för att behöva ta upp henne. 

Helt (för oss) onödiga/oanvända prylar vi köpt: 
- Isofixbasen till babyskyddet. Jag tycker att det är en självklarhet att barnen ska åka så säkert som möjligt i bilen men i just detta fall har vi faktiskt varit för lata för att orka flytta basen mellan baksätet och framsätet. Eftersom hon har skrikit i bilen oftast har hon suttit fram med mig när jag har kört själv och därmed har vi inte kopplat in basen. Förhoppningsvis får vi hyfsat bra betalt för den när vi säljer eftersom den i stort sett är oanvänd. 

Detta var allt jag kom på just nu :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback