En helt vanlig dag

Idag har varit en sån där typisk vanlig dag nuförtiden. Vi har varit hemma och bara varit. Gjort några måsten och några nödvändigheter. Såhär ser en vanlig dag ut hos oss: 

Vi vaknar runt 7-tiden och imorse tom 07.30 även fast barnen somnade 19 igår. Det brukar sällan hända. Milian brukar oftast snitta 11 timmar per natt och Junelle något liknande. Vi brukar oftast ligga kvar en stund och dra oss tills Junelle säger till att det är dags för frukost som vi äter runt 08. Junelle äter alltid en portion gröt med lite fruktpureer till och Milian äter oftast ingenting även fast jag försöker med allt. Han brukar tjata om välling så fort han vaknar så därför är han inte speciellt hungrig när vi äter frukost. Hur ska man få honom att sluta dricka välling på morgonen? Om han inte tjatar om välling så äter han ibland gröt men annars macka/yoghurt/keso/ägg eller liknande. Han har aldrig varit förtjust i mackor men ny har han faktiskt blivit ett litet mackmonster. Han älskar ost också! I alla dess former! 

Efter frukosten och lite undanplockande och lek brukar vi försöka hinna ut. Idag hade jag lovat Milian att vi skulle ut och dammsuga och tvätta bilen invändigt så när klockan var runt 10 var vi påklädda och ute. Vi packade ner Junelle i vagnen och gick 2 varv runt området innan hon somnade. Vi dammsög och plockade ur bilen för att vi senare hade tänkt åka iväg till biltvätten men det hann vi inte. Klädseltvätten tog slut så vi kunde knappt göra rent klädseln. Så vi plockade och grejade med soporna istället. Det är verkligen galet hur mycket sopor det blir av att renovera/riva/bygga ut. Vi har haft tre kontainrar här och varit iväg med säkert 20 (stora) lass med sopor! Nu står ett lass där ute redo att slängas! Junelle brukar bara sova runt 30-40 min på förmiddagen men idag sov hon 1,5 timme så hon vaknade strax innan 12 och då hade jag och Milian redan ätit lunch. 

Oftast brukar jag förbereda lunchen medan Junelle sover fm-luren. Men idag åt vi rester från igår så vi passade på att vara ute lite längre innan vi gick in och värmde maten. Efter maten satte vi igång med städning. Idag blev det dammsugning och en slarvig variant av dammning. Vi hann även tvätta fönstrena på insidan medan Junelle satt och käkade päron (bästa barnvakten just nu). Runt 13-tiden kom Tobias hem och hjälpte oss att tvätta golven. Medans han och Milian tvättade golven  hjälpte Junelle mig med tvätten. Hon numera älskar att vara i badrummet nu när hon kan ställa sig upp mot badkaret. Favoriten just nu! Vid 15 åkte Tobias och Milian iväg en stund och jag och Junelle tog en liten promenad så hon fick sova sin em-lur. Medans hon sov gjorde jag pizzabullar som Milian hade önskat. Jag hann även röja undan dagens bombnedslag och plocka i och ur diskmaskinen. Junelle sov bara ca 30 minuter och resten av familjen kom hem  ungefär samtidigt som hon vaknade. Vi åt pizzabullar och Junelle fick pytt i panna idag. Tobias åkte vid 18.30 för nattjobb och vi gick och la oss strax efter 19. Milian somnade en stund i bilen när han och Tobias var iväg och därmed somnade inte han förrän 21.15. En typiskt hemmadag alltså. När vi bara är hemma så blir det otroligt stökigt så är vi hemma en hel dag så måste vi städa. Så därmed ser de flesta dagarna ut såhär :)

Kanske sjukt trist inlägg men jag skriver faktiskt lite för min egen skull också. Jag älskar att gå tillbaka och läsa hur rutinerna såg ut tidigare. Man glömmer ju alldeles för fort!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback