HUSÄGARE!

Idag har vi gjort klart med husköp och lägenhetsförsäljning. Kontraktet är påskrivet. Nu återstår bara affären. Lånen och självaste bytet. Vi har skrivit tillträdesdag 28 april men troligtvis kommer självaste flytten ske innan dess. Farmor har redan börjat förbereda sig. Hon har skänkt möbler och porslin till Sirius loppmarknad och har slängt en massa saker som hon inte vill ha med sig. Hon har även börjat plocka ner saker i lådor. Jag tror att det här är större för henne än vad det är för oss. Hon har bott i huset i över 40 år. Det kommer ta tid för henne att vänja sig med lägenheten. Men jag tror att hon kommer att trivas i den! Hon skulle ju aldrig kunna få det bättre i en lägenhet än vad hon får här. Precis samma solläge som hon har hemma kommer hon att ha här på uteplatsen, hon som älskar att sitta i solen! För henne är det bara att flytta in, det är värre för oss.

Hela maj och juni kommer vi troligtvis att bo i Björklinge eftersom allting i huset ska rivas. Det blir tufft men kul :) Eftersom att Milian ska vara med mamma i maj och juni så känns det inte fullt lika jobbigt för vi skulle ändå få åka fram och tillbaka och lämna och hämta honom varje dag (4 svängar varje dag). Så jag känner att det ändå kan vara skönt att det blev såhär. Då slipper vi ju åka fram och tillbaka en gång varje dag iaf (2 svängar varje dag). Vi har också börjat flyttpacka lite lätt och ska börja tömma förrådet undan för undan. Farmors vind är helt tom så vi kan fylla den med allt vårat :D 

Det ska bli superkul att få välja allting från golv till tak. Vi har i stort sett bestämt kök, golv, innertak, fasad och innerväggar. Det är dom "små detaljerna" kvar. Handtag/knoppar till köksluckor, lister mm. Badrummet kommer vi göra sist så där har vi inte riktigt funderat klart. Men vi har tankar på hur det ungefär kommer att se ut. 

I köket vill vi ha en bänkskiva i sten från Ikea och resterande köksdelar också från Ikea. Blandare blir troligtvis Bauhaus och handtag/knoppar har vi inte bestämt. Tror att vi ska beställa hem prov och försöka matcha med blandaren från Bauhaus för den är så galet snygg och grymt bra pris! Diskhon kommer troligtvis bli en vit från Ikea. 

Det här köket gillar jag om man bortser från handtagen och bänkskivan :) 

Det här golvet skulle jag kunna dö för! Det är sjukligt snyggt men dock lite dyrare än vad vi hade tänkt oss. Vi har beställt hem en provbit så får se hur det känns när vi får hem den :)

Det här bordet är ju bara FÖR SNYGGT! Vi har beställt det men det kommer inte levereras förrän slutet av juni, när vi troligtvis har flyttat in :D


Soffa har vi inte heller bestämt än. Tobias vill gärna ha en howard-soffa men jag skulle kunna tänka mig Ikeas ektorp bara för att det känns så enkelt att tvätta den klädseln?

Vi har inte funderat så mycket på tapeter men kommer att köra alla väggar på nedervåningen vita till en början. Milian kommer få ett provisoriskt sovrum tills övervåningen är klar så därför kommer vi inte tapetsera hans rum heller. 

Inspiration till Milians rum :)




Så fin lekstuga men nog lite för stor för våran lilla tomt. 

Den här sandlådan finns på biltema för 399 kr! Visserligen måste den målas vit men såååå värt :)

Sån här panel kommer det troligtvis att bli!!!! LÄNGTAR!!!










Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback