Händelserik dag

Igår var en väldigt intensiv dag med flera inbokade tider i kalendern. Milian hade tid hos tandläkaren på morgonen. Det gick som vanligt väldigt bra, han och Tobias har blivit ett bra team tillsammans där. Milian har några dåliga tänder och det får inte att göra mer än att ta hand om dom och vänta tills han tappar dom. Efter tandläkaren tog vi oss direkt till föris för första dagen där efter sommaren. För Milian gick det verkligen hur bra som helst. Det kändes verkligen som han hade blivit stor. För första gången så visade han sig vara stolt över sina kompisar. Det är väldigt svårt att förklara situationen efter hur det har varit tidigare men han var bara väldigt stolt över att han hade blivit stor och nu är bland dr äldsta barnen. Galet att det bara är ett är kvar till förskoleklass! Junelle däremot vägrade att leka och ville bara sitta i mitt knä, precis som väntat. När vi gick därifrån så kände jag att det nog inte är någon idé att jag är med för då kommer det fortsätta på samma spår. Efter lunchen gick vi vidare till bvc. Junelle 3-årskontroll och Nelion 5-månaderskontroll. Junelle var praktexemplarisk i alla moment. Vid 2,5 årskontrollen minns jag att hon vägrade vissa saker men det gjorde hon inte nu.  Det visade sig att hon stod kvar på 14 kg dock men vuxit 5 cm på längden istället. Så nu var hon nästan 97 cm.  Mille var också 97 cm på 3-årskontrollen men vägde nog 15 kg om jag minns rätt. Det märks klart att Junelle blivit lång och smal. Innan sommaren var hon fortfarande bebishullig och lite rund och go men det har verkligen försvunnit under sommaren. Hon är så himla fin i kroppen nu. Men bvc-sköterskan tyckte att vi skulle kolla om vikten om ett halvår. Why? Hon har ju vuxit på längden iaf?! 

Nelion hade däremot vuxit mest på bredden. Han vägde 6650 gram och var 66,5 cm. Han fick vaccin och har haft lite feber idag. Dessutom har han varit ännu gnälligare än vanligt. Går det ens?! Lilla hjärtat. Han har iaf velat vara mycket vid bröstet idag så lite tillbaka på ruta ett känns det som. Mitt mål är fortfarande inställt på att sluta dagamma tills han är 6 månader. Nattamningen fortsätter jag gärna med så länge jag vill ha det bekvämt. Som det är nu vet jag att han skulle sova mycket bättre utan amning. Han sover max 3 timmar i streck men oftast bara 2. Så himla ovant. Junelle vaknad max 1 gång per natt som bebis i denna ålder. Men jag vet och tror att det blir bättre med striktare rutiner. Vi har precis fått honom att somna "tidigt". Det mest svåra med hans sömn är att jag inte kan ta mig så långt bort på kvällarna. Jag måste hålla mig i närheten om han vaknar. Så gymmet är kört. Det får bli på dagtid. I början av veckan köpte jag nya löparskor som kom idag. Jag är helt såld i ett par skor! Vi gjorde våra första kilometrar tillsammans ikväll och dom var magiska. Längtar redan tills imorgon för att få knyta på mig igen.

Idag lämnade jag barnen på förskolan i 2 timmar. Kändes motigt även fast jag vet att det kommer kännas bra när vi väl är igång. Vi har ju lixom suttit ihop hela sommaren i 3 månader. Barnen har inte varit borta ens en enda natt. Så lite konstigt känns det ju att lämna dom där. Håll era tummar att allting går bra imorgon, också. Nu ska jag kolla vidare på min nya kvällsrutin; Love island. Så roligt. 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback