Vardag och rutiner

Fler än jag som inte längtar efter att återgå till rutiner och vardag? Jag skulle kunna fortsätta såhär i all evighet men barnen mår nog bäst av rutiner. Junelle är nog den som är mest påverkad av att vi haft noll rutiner i sommar. Och hennes treårstrots. Hennes humör är inte att leka med. Allting handlar om att kunna själv. Hon kan allting själv. Glömmer jag bort att fråga innan jag gör nånting åt henne så blir hon vansinnig.  Även fast hon svarat och jag gör som hon svarat så blir hon vansinnig. Så det spelar lixom ingen roll vad man gör, allt är fel. Så det är bara att le och hoppas att hon också ler minuten efter. För det svänger fort. Ikväll sover vi i tält för första gången denna sommar. Det är första gången på länge som barnen sover vid 22. I alla fall två av tre. Mitt mål är att vi nästa vecka ska få dom i säng senast klockan 21 för att återgå till normala rutin. För nu börjar även Nelion bli stor nog för rutiner och jag tror ju att hans sömn kommer att bli bättre när han får lite rutiner. För just nu är sömnen lite kaos. Troligtvis därför han är så gnällig om dagarna också. Han sover oftast bara runt 30 minuter dagtid. Och i ca 3 timmarsintervall nattetid. Den lilla busen. 

Vi ligger här ute i tältet nu och det är så otroligt rofyllt och härligt. Det blåser ute så det enda man hör är vinden i träden. Så mysigt. Nostalgi verkligen. Sånt som vi som barn gjorde varje sommarlov. Det slutade ofta med att vi gick in för vi kunde inte sova. Men vi hade mysigt och roligt, det var viktigast. Nelion somnade på bara några minuter idag och han som brukar böka och stöka ett bra tag annars. Om han sover bra ligger vi nog kvar annars sover mamma här ute med stora barnen. 

Nu är det inte långt kvar på sommarlovet, drygt 2 veckor. Barnen verkar inte alls längta tillbaka, dom vill ha sommarlov hela tiden säger dom. De sista 2 veckorna innan sommaren var kämpiga så jag har mina aningar om hur det kommer att bli i starten nu när vi varit lediga snart 3 månader. Förresten, ni som är föräldralediga och har syskon över tre år, vad betalar ni i förskoleavgift? I Malmö är det gratis om man är föräldraledig och har barn över tre! Så är det väl inte här? Avgiften baseras väl fortfarande på inkomst? Jag hade nämligen glömt bort att ändra min inkomst sedan jag blev föräldraledig igen så vi har betalat lika mycket hela tiden. Booom. Det blir spännande att se nu när nästa räkning därifrån dyker upp efter sommaren. För juni, juli och augusti betalar man alltid fullt vad jag förstått. Jag tycker att det är synd att det är såhär för folk skulle säkert tänka till mer om avgiften baserades på antal timmar man utnyttjar. Vi som utnyttjar ca 15 timmar betalar lika mycket som dom som utnyttjar 50 timmar. Detta är enligt mig synd. 
Postat av: Angelica

Tror man mer betalar för platsen än för tiden,och hur mycket man betalar är ju baserat på inkomsten. :)

2018-08-09 @ 21:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback