Sjukpenning och föräldrapenning

Alltså denna månad kommer verkligen vara usch, fy och blä ekonomiskt. Vi kommer knappt att ha EN hel av min månadslön tillsammans. Detta räcker knappt till alla räkningar. Det betyder alltså att vi kommer att behöva nalla en massa från våra sparade pengar för att få det att gå runt. Detta är med andra ord väldigt illa för våran planering. Jag ringde försäkringskassan idag och frågade om det går att "överklaga" de 90 dagarna som är fasta för Tobias men det går icke. Så vi får typ göra slut på alla mina dagar framöver. Känner mig så ledsen för de då jag gärna vill ha kvar mina dagar på lägsta nivå för att kunna vara ledig röda dagar och någon extra vecka på sommaren. Jag måste ju ta ut 5 dagar i veckan efter Nelions 1-årsdag då jag inte vill riskera att nolla min sgi. Det lär ju bli en del vabb osv. Men klarar vi detta så kommer ju Tobias förhoppningsvis kunna vara hemma med barnen i höst istället. Antingen några hela månader eller fram till årsskiftet på halvtid. Båda alternativen är ju väldigt bra. Men tiden just nu är sjukt tuff. Känns som att vi får leva på vatten och bröd typ. Men allt går om man vill, så är det ju. Jag är iaf glad att barnen redan är preppade för våren med kläder och skor så de klarar sig. Junelle ska få en ny vårjacka som grabbarna redan har fått och  eventuellt behöver hon nya icke fodrade regnkläder. Annars är de rätt bra i garderoberna. Nelion skulle eventuellt behöva en fodrad regnoverall men de kanske kan vänta till födelsdagen. Igår fyndade jag ett par vattentäta sneakers åt honom för 100 kr! Så sjukt nöjd! Dom passade jättebra och var smidiga för honom att gå i. Jag har även sålt av en del grejer de senaste dagarna och ska göra ett ryck i veckan. 

Imorgon fyller min syster hela 30 år och detta ska vi fira i helgen. Galet vad åren går! Idag har vi varit på öppna förskolan och träffat några av Nelions kompisar och deras fina mammor. Imorgon ska vi prova mama-fitness på Boländerna och på torsdag på Gränby igen. På fredag ska vi till öppna förskolan här i kyrkan där vi bor och på söndag ska vi även fira svärfar och Marie som fyller år. Med andra ord fullsmetad vecka. Nästa vecka börjar förhoppningsvis Tobias att jobba litegrann igen efter nästan 2 månader hemma. Håll alla era tummar för detta och att det går bra. 

Åh, vet ni vad? Idag kom inbjudan till sommarens första bröllop! Så glad! Ska bli så himla roligt! Min fina kusin ska gifta sig. All lycka till dom. Kram på er alla 

(null)
Hittade dessa på marketplace. Dom var endast provade ute vid 4-5 tillfällen så jag gjorde verkligen ett kap då dessa kostar många hundra kronor att köpa nya. Ser i stort sett nya ut. Eftersom han ändå inte kommer att kunna gå i klumpiga gummistövlar inom närmsta tid framöver så kändes detta alternativ som det bästa och mest prisvärda. Yeah! 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback