Vecka 37

Idag går vi in i vecka 37, alltså vecka 36+0. Det betyder att det är fyra hela veckor kvar till bf, 28 dagar. Jag mår fortfarande inte bra. Krämporna avlöser varandra och jag önskar verkligen att jag snart får några dagar till att må bra så jag hinner hämta energi till en kommande förlossningen. Ungefär såhär känns det:

  • Halsbränna på kvällarna/nätterna. Som tur är hjälper Novalucol så jag kan somna men efter ett par timmar vaknar jag och halsbrännan är tillbaka. Då även en väldigt aktiv och vaken bebis som är kraftfull i sina sparkar. Jag har inte upplevt att sparkarna har avtagit och blivit mera till buffar ännu. Men det kanske kommer. Bebis sparkar både uppåt på revbenen och neråt mot bäcken och urinblåsa. 
  • Foglossning? Det känns som stötar eller typ blixtar i ljumskarna som gör så ont. Kommer lite då och då. Som tur är så är ryggen helt okej sedan jag slutade jobba. Däremot trycker livmodern på uppåt på något vid för jag har fått mycket svårare att andas när jag ligger/sitter. Blir jättelätt andfådd. Eller är typ hela tiden. Jag har även haft ont i vänster sida, typ i höjd med bröstet i några dagar. Vet inte om det trycker på från alla olika organ eller varför det känns så? Iaf så har jag aldrig upplevt och känt att livmodern stått så högt dom tidigare graviditeterna. Kanske för att bebis fortfarande inte har fixerat sig? Och jag som tycker att det känns såå långt till nästa bm-besök som är den 28/2. 
  • Dålig i magen. Är jättegasig och bubblig i magen. Har även de senaste dagarna fått som plötsliga diarrér och nästan trott att jag varit magsjuk. Och illamående som kommer och går på det gör ju inte saken bättre. Jag har även svårt att äta ordentliga portioner. Har ingen vidare matlust alls faktiskt. Så just nu äter jag det jag ser som ser gott ut. Det känns inge bra men någon typ av energi måste ju i. Har hittills gått upp precis 8 kg nu. 
  • Ischias. Det låser sig k höft/lår/skinka typ 111 ggr om dagen nu för tiden. Det växlar mellan båda sidorna också. Förut var det nästan bara höger men nu kan det lika gärna vara vänster. 
  • Segdragen har försvunnit kom jag och tänka på idag :) 
  • Nästäppan har kommit tillbaka. För att stanna? Jag hatar att ta nässpray och gör det inte nu heller. Har tagit barnens havssalt lösning i näsan några gånger och även nacl ibland för att kunna andas. 
  • Oroskänsla i kroppen. Jag känner mig ständigt orolig i kroppen och drömmer konstiga och väldigt jobbiga drömmar. Denna känsla är nog värst just nu tillsammans med min ångest som jag har haft i över ett är nu. Ibland känner jag att det är väldigt nära till en panikångestattack. 
  • Brist på tålamod. Jag har fruktansvärt dåligt tålamod. I veckan blev jag osams med båda barnen en morgon och detta slutade med att vi alla tre åkte till dagis gråtandes och jag lämnade två gråtandes barn medans jag själv gick gråtandes därifrån. Det hela handlade egentligen om att Milian vägrade klä på sig för att vi inte hittade hans varmaste vantar och tyckte att alla hans andra vantar på för kalla. När klockan hade runnit iväg och jag visste att vi skulle komma sent (sist av alla) så kompisarna får vänta på oss på dagis, då blev jag sur och kokade över. Junelle blev jätteledsen för att jag skrek och sen kan ni ju bara föreställa er kaoset. Sen tog det dåliga samvetet över resten av dagen. 
  • Jag tror nog att det var alla. 
Jag känner mig så himla tjatig om alla krämpor. Men jag vill ändå dokumentera denna graviditet precis som dom andra två. Jag vill ju minnas tillbaka hur det var sen och det vet jag att jag inte gör om jag inte dokumenterar det. 
Iaf så håller barnen sig fortsatt friska trots att halva vabruari är förbi. Dom blir väl sjuka lagom tills lillebror är här ska du se. Skulle inte förvåna mig. Barnen på förskolan verkar iaf överlag vara friska, inga magsjukor eller influensor än vad jag hört. Tack vare oss föräldrar som städar så bra kanske? Apropå städ så har vi städvecka nästa vecka. Lagom sugen man är på det såhär i höggravida tider. Jippi! Imorgon ska vi till Tierp och fira svärfar som fyller år och Marie som fyller i veckan. 

(null)

Jag inhandlade det sista till BB-väskan i veckan. Ett par supersköna gravidbyxor som kommer vara perfekta att ha efter förlossningen eftersom dom sitter så slappt runt magen. Eller kommer att göra då dvs. Köpte även en mysig kofta i liknande tyg. Sen fick jag hem liberos startbox häromdagen med bindor mm så allting sånt är nerpackat i väskan. Har även köpt lite choklad mm som jag hoppas att jag kan låta bli innan det är dags. Det enda som är kvar att köpa egentligen är tvättlappar. Jag har inte hittat några som jag tror på ännu och minns inte heller vilka som var bra sist. Jag vill ha helt torra utan tillsatser. Junelle var väldigt känslig som nyfödd så jag tänker att även denna lilla kommer vara det. Hon reagerade även på liberos blöjor och vi kunde bara köpa Pampers. Sen dess så har ju libero touch kommit och dom ska ju vara lite skonsammare. Så vi får testa oss fram. Vi har köpt acos mini-care produkter för att tvätta med och dom verkar ju vara toppen. Har använt moussen i några veckor nu och den har iaf varit väldigt bra. Så den blir perfekt att tvätta med tror jag. Napparna är kokade, alla bebiskläder inkl filtar och sängkläder är tvättat, babyskydd är tvättat och står redo, bärselen är tvättad, bilstolsadaptern är på plats, vaggorna är bäddade och vagnen är bäddad. Det enda jag har kvar är att lära mig knyta sjal. Det är helt nytt och jag ser fram emot att få prova detta.

Trevlig helg :) 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback