Räddande besked

Igår fick vi det räddande beskedet att Lotta, Junelles dagmamma, blir kvar som dagmamma. Detta betyder alltså att vi inte behöver oroa oss för Nelions framtid som förskolebarn. Jag siktar på att skola in honom efter nästa sommar. Vore underbart att lyckas med det så barnen får två lediga somrar nu framöver. Om en månad går barnen på sommarledigt och har ledigt till 20 augusti. Då börjar alltså Junelle på förskolan med Milian och jag känner mig väldigt kluven i dessa tankar, speciellt nu när Lotta blir kvar. Men det var ju planerat sedan alltid så det är inget nytt. Hon räknas som "stor" nog för detta nu. Pirrigt. Allmän förskola blir inte aktuellt för oss då förskolan har valt att ändra sina tider till kommunala. Och 8-11 mån-fre är inte aktuellt för oss. Så vi fortsätter att köra på som vi gör nu. 

Idag är barnen på dagis igen efter nästan en vecka hemma pga Kristi himmelsfärd. Nelion somnade påvägen till dagis och sover forfarande så jag sitter faktiskt i solstolen i skrivande stund. Första gången det händer under dessa härliga sommardagar. Jag ska sitta här tills han vaknar och sen ska vi tillsammans ta tag i dagen. Vi var nyss en sväng på byggmax för jag såg på hemsidan att dom hade billiga buxbom men icke. Så kag får leta vidare. Igår började Tobias gräva lite för muren och duschväggen på övervåningen är monterad så nu kan vi duscha, jippi! Ska premiärduscha ikväll. Det är litegrann kvar annars i badrummet, bl.a. toaletten och skåp. 
Vi har haft en sån himla härlig helg och bara varit. Nu när vi fått ordning på altanen så är det verkligen underbart att bara vara. Och barnen har så himla roligt med kompisarna. Verkligen SÅ härligt! Vi har grillat, ätit fruktsallad x flera, lekt kurragömma, gjort hinderbanor, lekt i sandlådan, gungat 100 gånger om, badat, sprungit i vattenspridarna, haft vattenkrig med både vattenballonger och med hinkar. Och därimellan grejat med tomten. Rensat ogräs, vattnat, klippt gräset osv, Älskar verkligen villalivet! 

Nelion verkar äntligen ha kommit ur den värsta fasen. Han skriker mycket mindre och är definitivt lättare att trösta nu. Han äter inte lika ofta men är ändå gladare och nöjdare nu. Han hatar fortfarande bilen men vagnen fungerar lite bättre. Igår sov han ute i vagnen stillastående i sammanlagt ca 3 timmar. Däremot gallskrek han i bilen igår när vi var iväg till Ikea en stund. Även fast han sov när vi hoppade in i bilen så gallskrek han när vi körde. Helt oroligt. Veckan är rättså oplanerad hittills. Idag är det knatteskutt, imorgon kommer mormor förbi en stund och på torsdag är det förskolans dag så då ska vi nog hänga med på en liten utflykt med korvgrillning osv tänkte jag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback