Oförglömlig resa

Julen 2015 fick vi en överraskning av svärfar och Marie; nämligen en resa. När man planerar och längtar efter någonting så länge så blir förväntningarna väldigt höga. Iaf för mig. Jag hinner måla upp så många bilder av saker och ting som ska hända. Saker som jag vill ska hända. Och inför denna reda hade jag verkligen längtat i månad ibland kan så lång längtan vara negativ men i detta fall var en bara positiv! Resan var fantastisk från början till slut. Den började med att vi packade in sovandes barn i bilen på fredag morgon kl 04.15. Kl 05.30 vaknade dom upp på Arlanda när vagnen var tvungen att checkad in. Flygtiden på ditvögen var väl inte den bästa men vi löste det med en massa leksaker och pyssel på planet. Det enda som strulade på nervägen var att Junelle var superhungrig då hon inte fick någon mat. Så hon åt upp min mat och 4 smörpaket, haha. Milian somnade sista timmen på planet och Junelle på bussen mot hotellet. 


Hotellet var verkligen över mina förväntningar. Det hade allt och lite till. Aktiviteter från 08.30 till 22.00. Det var ett väldigt stort hotell med 3 poolområden, varav 4 barnpooler. 4 restauranger, gym, spa, Bamseklubb mm. Stranden var också över förväntan, otroligt fin och härlig. Det enda minuset var att det inte fanns några bord att ställa mat/dryck på nere på stranden. Vi hade fri tillgång till mat och dryck hela dagarna. Inklusive glass/lättare fika. Maten var enligt mig riktigt bra och dessutom fräsch. Inget återanvändes från gårdagen som jag varit med om tidigare och ingen av oss blev risig i kistan. Och jag tyckte att maten var riktigt god också! Det enda minuset där var frukten. Det var inget större utbud på tropiska frukter och ibland fick man springa och leta efter bananer till barnen bland de olika restaurangerna. Ölen var god men vinet som ingick var mindre gott. Det vita vinet var det enda som var dugligt. Och det fanns fanta lemon!!! 

Jag hann med 4 träningspass under veckan. 2 i gymmet och 2 på lesmills cxworks. Ett av mina favoritpass och jag blev såååå glad när det var exakt samma som hemma på actic. Det var riktigt kul! 

Barnen sov otroligt bra på hotellrummet och somnade i vagnen/på teatern varje kväll. Sista kvällen försökte jag lägga Junelle i sängen men hon tjatade bara efter vagnen. Vi hade fått låna en bj city mini av en kollega och den fungerade väldigt bra faktiskt. Långt ifrån lika lättkörd som donkeyn men allting annat gillade jag nästan mer än med donkeyn. Liggytan kändes större och mysigare och dessutom "gungigare". 

Hotellrummet var otroligt stort och härligt. 2 stora rum med dubbelsängar och 2 stora balkonger. På markplan! Så vi behövde aldrig krångla med vagnen utan rullade bara in den på balkongen. Vädret var sådär. Första dagen regnade och åskade det hela dagen. Sen var det fint men lite mulet och inte så jättevarmt på söndagen. På tisdagen regnade det halva dagen men därefter blev det fint. Sista 3 dagarna vsr det strålande sol och 25-27 grader. När vi åkte hem på fredagen var det 32 grader. 

Barnen var glada och nöjda i stort sett hela resan. Milian åt jättebra med mat och sa inte ett ord om välling på hela resan. Junelle åt inte jättebra, mest socker och massa strunt. Men är det semester så är det. Hon drack välling en kväll men gav mig flaskan och sa bläää även fast jag hade tagit av det rena vattnet och kokat i vattenkokaren. Sen har dom inte druckit nån mera välling sedan vi kom hem. 

Personalen på hotellet var super. TUI-gänget var verkligen superduktiga och engagerade i allting. Det var så härligt att se. Dom höll i aktiviteter varje dag, klädde ut sig till bamse, Thomson och clownerna. Showade och dansade hela kvällarna och såg ut att trivas otroligt bra med det. Jag bara njöt av att titta på dom. Helt fantastiskt! 

Jag rekommenderar verkligen alla med småbarn att åka till ett sånt Family Life hotell. Av mig får vistelsen 5/5 stjärnor. 

Nöjda barn, nöjda föräldrar. Nöjda föräldrar, nöjda barn :) 

Hemresan gick också väldigt bra. Denna gång åt Junelle upp all Tobias mat efter att ha tvärslocknat vid starten. Hon sov 1,5 timme medans Milian som somnade 5 minuter efter henne sov 2,5 timme. När vi kom hem hade Andreas och Cicci fixat middag åt oss och dessutom klippt våran gräsmatta. Som om det inte vore nog med att dom hade vattnat våra blommor/plantor flera gånger under veckan. Bästa grannarna man kan tänka sig! 

Oförglömlig resa, minst sagt :) Vi är otroligt tacksamma över denna fina resa och ALLA MINNEN som vi skapat tillsammans. Ett av dom finaste minnena jag har var när Leonell av misstag råkade ha sönder en glaslampa på en restaurang. Det blev väldigt mycket glas runtom och det tog inte lång tid innan köksmästaren kom ut och frågade: "Mår alla barnen bra?" Jag blev alldeles rörd då :) Vem satan bryr sig om en glaslampa lixom? Givetvis plockade hon upp glaset också!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback