Midsommar 2017

Midsommarhelgen är över och den var fantastisk. Vi spenderade några dagar på länsö innan midsommarafton och barnen fick träffa sina sysslingar och hade sååå roligt. Milian lekte alla sina vakna timmar med dom stora grabbarna och hade superroligt. Junelle var inte alls blyg för dom även fast hon knappt har träffat dom förut. Hon sprang runt och frågade "Vad heter den tjejen mamma"? "Vad sa den killen mamma?" Osv. Jättenyfiken på alla nya ansikten! Midsommarafton var traditionsenlig med lunch kl 12 och därefter traktorkortege till midsommarängen. I år gjorde vi ordning våran egna traktor just för att slippa väntandet. Milian som har varit hängig och ont i öronen vaknade upp bara en stund innan och var jätteledsen för han hade så ont i öronen. Men efter lite  Ipren då ville han åka iaf! Junelle vågade inte åka. Hon sa hela tiden "Lell och mamma inte åka läckig traktor". Men på hemvägen ville hon åka :) Vi fiskade fiskdamm, dansade runt stången, köpte lotter och drack vin. Precis som en midsommarafton ska vara :) Vi var ca 40 personer under dagen så det blev en del håll-i-gång  Trors detta gick jag och Tobias och la oss tidigt för att ladda inför midsommardagen. Vi som Småbarnsföräldrar orkar inte en tvådagars, så är det bara! En väldigt lyckad dag blev det :) 


Midsommardagen var som alltid oslagbar. Att få umgås med världens bästa människor på ett och samma ställe slår aldrig fel. Efter trakrorkortege, karusellåkande och dragkampen träffades vi hos Jenny och Filip. Vi gjorde tipspromenad, lekte lekar, umgicks, dansade, drack vin och FRÖS (efter att solen försvann). Jesus vad kallt det var! Det var iaf en awsome kväll som avslutades på samma vis som resterande typ 15 år tillbaka. Jag hade riktigt roligt på Björkis i år, tack vare alla mina fina vänner. 

Idag är jag glad att det inte blev så mycket alkohol för min del. Visste ju att jag hade ett gympass framför mig... och att det är dags för jobb imorgon och resten av veckan. I helgen väntar Kolmården och Norrköping. 

Jag måste bara få skryta lite om mina barn. Junelle är såååå himla stor och duktig. Hon har lärt sig att sätta ihop hela meningar nu. Istället för att säga "Lell sitta stolen" så säger hon nu "Lell vill sitta på den stolen". Osv. Ja, ni förstår. Hon är sååå duktig! Hon har även lärt sig att räkna till nästan 6. Hon säger "tre, fyra, fem, kex, fyra". Så gulligt! Hon har blivit väldigt duktig på färgerna och har bajsat första gången på pottan. Hon vill helst inte ha blöjan längre utan vill ha Milles kalsonger. Så fort sommarlovet är igång ska vi potträna på riktigt. Lite skryt på Milian också då. Han har varit tokig i välling förut och vi har haft problem med kisseriet på nätterna. Sedan resan har han inte druckit en enda vällingflaska och har endast kissat i sängen någon enstaka gång, stora killen! Han har blivit sååå duktig på att äta. Det är riktigt stor skillnad från innan han drack välling. Bästa ungarna! Vi har sista veckan på ugglan framför oss sen väntar 7 veckors sommarlov för barnen som börjar med 2 veckor tillsammans med mormor och morfar innan min semester börjar. Tacka vet jag föräldradagar när det kommer till sommarledigheten!

Sådär nu bjuder jag på lite bilder från helgen :) 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback