Provsvar osv

Idag fick vi odlingssvaret från nasopharynx-provet som dom tog förra veckan. Det växte haemophilus influenzae som spextramox ska bita på enligt läkaren som ringde. Så ögoninflammationen och öroninflammationen tros vara orsakad av denna bakterie. En vanlig sådan. 

Vi skulle även ha tagit nya prover igår men när tobias var på vc så hade dom inga kapillära provtagningsrör. Skapligt less man blir då efter att ha suttit på drop in själv med alla barnen dessutom. Inte nog med det var han ju tvungen att ta sig till sjukhuset idag istället för att ta proverna. Så med andra ord gick 2 hela dagar av ledigheten bort pga detta. Eftersom att vi inte kunde ta några prover igår så hade vi ju inga svar heller när läkaren ringde för telefonuppföljning sen. Hon skulle boka in en ny tid till idag men ringde aldrig. Så när den andra läkaren angående odlingen ringde så passade jag på att fråga om svaren. Hatar att läsa på 1177 nämligen. Känns alltid bäst att få höra av en läkare först så man får en förklaring. Leverproverna hade förbättrats något men jag tror att dom kommer fortsätta att vilja följa proverna. Eftersom att spextramox påverkar levern också så tror jag att detta kommer ta tid. Men provsvaren är iaf marginellt förhöjda nu så det känns ändå bra. 

Barnen har tjatat om bowling i några dagar så idag var vi iväg och bowlade efter jobbet. Det ska bli skönt att vara ledig några dagar nu. Jag har faktiskt tyckt att det har varit skönt att jobba mellandagarna. Eftersom jag är van att behöva jobba röda dagar annars så har det känts jättelyxigt att få vara ledig dom. Så jag klagar absolut inte. Nu har jag tagit föräldraledigt nästa vecka innan skolan börjar igen. Imorgon ska barnen på bio med Camilla och Niclas. Vi hade tänkt hitta på någonting med Nelion då men det finns ju ingenting man kan göra i uppsala som inte frodar bakterier! Nelion är ju sååå känslig nu. Minsta lilla så får han ny öroninflammation. Så vi har ju knappt ens vågat gå ut i lekparken med honom för att han ska bli kall. Trots att jag vet hur pass lite yttre påverkan det har. Idag har förresten Tobias och barnen fått iväg alla 100 kg sopor och 150 kartonger efter julen. Såå skönt. Men vet ni vad? Vi har världens snällaste sopgubbar här som tog med sig 7 säckar proppfulla med julklappsrester på annandagen. Helt otroligt. Men vi hade så sjukt mycket sopor så det blev ännu mera efter att dom hade tömt. Så nu är det bara all pant kvar som jag och Nelion kanske tar tag i imorgon. Han älskar ju att panta, haha. 

Om vädret tillåter så åker vi till kungsberget på söndag alternativt måndag. Det blåser ju så sjukt mycket så känner mig lite osäker. Men samtidigt har vi sagt till barnen att vi ska åka och dom verkar väldigt laddade så vill inte heller göra dom besvikna. Jag tror att sälenresan blir roligare om vi kommer iväg en gång nu innan så dom får fräscha upp sina kunskaper litegrann sedan förra året. Och minst sagt jag själv haha. Fy satan vad kul det ska bli!!!! Längtar så till fjällen och SNÖ. 

Trevlig helg på er. Kram 

(null)

Gissa om han var lycklig? 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback