Snart en 6-åring hemma

Om en månad fyller Milian 6 år och igår bokade vi kalas för honom. Herregud vad dyrt det är, men i längden är det kanske inte så dyrt med tanke på hur mycket det kostar och greja själv annars. Så det ska bli skönt att slippa ha kalaset hemma. Jag fick hem hans första födelsedagspresent idag, ett par vinterskor som jag fyndade för nästan halva priset för några dagar sen. Så sjukt nöjd, dom var superfina och jag tror att dom kommer passa Milian perfekt. En annan sak Milian ska få i present är en gps-klocka. Han springer så mycket till kompisar varje dag så det ska bli skönt att kunna "ringa" honom och be honom komma hem för mat. Det är inte alltid lätt att veta var han är även fast jag är väldigt noga med att han ska tala om var han går. Och ni som har barn vet ju hur det blir ibland. Vissa dagar har jag fått ringa runt till 4 mammor och pappor för att få hem honom till middagen. Sen tänker jag också att klockan är bra för att han då kan lära sig att senast 17.00 är det middag. Har inte mamma ringt innan så är det dags att gå hem. Jag är väldigt emot mobiltelefon i unga åldrar. Så det finns inte ens som alternativ. Gps klocka är nog perfekt för oss här hemma där det kryllar av kompisar och han är verkligen i den åldern nu då kompisarna är det absolut roligaste som finns. Förutom matematik då. Han har verkligen fastnat för matte. Han har gjort en egen mattebok som jag får skriva tal i som han ska räkna ut. Så roligt. Så en riktigt mattebok ska jag köpa åt honom också. Andra förslag på födelsedagspresent till en 6-åring? Jag har funderat på en cykel men tror ändå att vi köper en 20-tum till våren istället då det inte kommer bli så mycket cyklande nu iaf. 

Imorgon efter jobbet åker jag till Norrköping för tjejhelg med världens bästa gäng. Jag hade bokat för uppsalaruset men har faktiskt boka av det nu pga detta. Lite tråkigt men det är inte ofta jag träffar gänget och det är verkligen sådant som behövs för att fylla på energin ibland. På söndag ska vi på mora träsk och sen Junelles gympa. Så fullproppad helg med andra ord!

Helgerna hädanefter är också väldigt fullbokade känns det som. Nästa helg ska vi på dop, helgen efter ska vi hjälpa Ronja och Tomas med flytten och helgerna i november är också fulla. Och vet ni vad? Jag är så lycklig! På höstlovet ska Milian vara med på bandykul på studenternas. Jag hoppas innerligt att han kommer att gilla det och vill fortsätta. Det vore så roligt nu när fotbollen är slut. Hans bästa vän i klassen ska också gå. Nej, nu måste jag duscha av mig allt svett efter att ha sprungit mina 7 km för dagen. Blir tight att få ihop 20 km denna vecka då jag ska bort men det går. Allting går om man väl har bestämt sig. Sov gott allihopa. 

(null)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback