Min nya vardag

Ja men då var mitt "nya liv" och min nya vardag igång. Från och med nu är det jag som hämtar och lämnar barnen. Hittills har det gått väldigt smidigt även fast jag haft otroligt svårt att komma iväg i tid. Barnen är så duktiga och hjälper till att komma iväg. Milian är det absolut minsta problemet på morgonen. Han älskar verkligen skolan och längtar dit. Så han fixar allting själv. Klär på sig, packar väskan osv. Så honom behöver jag bara säga till när det är dags att börja klä på sig så går det fort (peppar peppar). Junelle däremot ska byta kläder x antal gånger efter hon vaknat. Hon tar aldrig det jag lagt fram. Milian däremot tar alltid det jag lagt fram. Problemet med Junelle på morgonen är att hon sover så länge så ofta behöver jag väcka henne. Och då finns risk för att hon vaknar på fel sida. Med Nelion är problemet att han inte äter frukost. Tur nog är att han äter hos Lotta sen. Så jag har inte lagt så mycket fokus på att han ska äta för jag blir bara stressad av det. Så hittills har det flutit på bra även fast jag har svårt att uppskatta tiden och alltid står och borstar tänderna på barnen samma minut som vi egentligen skulle vara på plats redan. 

Usch. Igår hände min första "olycka" på jobbet. Jag hade precis lagt om ett sår och samtidigt som jag la ner det "smutsiga" materialet som jag tvättat med så stänkte någonting upp rakt i mitt öga. Jag såg ju inte vad det var så jag var tvungen att ta det som blodstänk. Och därmed var proceduren igång. Jag fick åka till infektionsmottagningen på ackis och ta prover och sen till vårdtagaren igen för att ta ett "stickblock" för att se om vårdtagaren hade någon blodsmitta. Råångest kan jag lova. Men svaret kom snabbt idag och allt var negativt som tur var. Tack och lov. Det negativa med att arbeta inom vården... 

Imorgonbitti ska vi på vernissage i kyrkan och titta på barnens konstverk dom gjort hos dagmamman. Ska bli mysigt att se. Efter jobbet ska vi fortsätta att höststäda utomhus. Herregud vad mycket skräp man har alltså. Tror att jag åker till soptippen minst en gång i veckan alltså. Haha. Nu är det skräpet från växthuset och alla löv och äpplen från äppelträden som ska slängas. Och lite annat också. Nästa vecka är det höstlov och Milian ska på bandykul. Vad ska ni göra på höstlovet?  
Sov gott 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback