Ytterkläder

Jag har fått många frågor den senaste tiden hur jag klär barnen i kylan. Vi kör samma till alla barnen. Idag har det varit -16 grader som kallast här i Idre och då klädde vi barnen så här: 

1. Lager 1 från polarn o pyret i ull till alla tre
2. Lager 2 från polarn o pyret i ullfrotte på Nelion. Stora barnen fick idag ha tvådelat fleece-set över. Annars kör vi ullfrotte jacka och ullfrottebyxor ovanpå. Men fleece-set fungerar lika bra tycker jag. 
3. Jacka + byxa eller alternativt overall. Junelle har både overall och jacka + byxa men föredrar oftast det förstnämnda då det är lite smidigare vid toalettbesök, framförallt utomhus. Då kan jackan sitta kvar så det inte blir lika kallt. Mycket bättre enligt mig också. Och jag har aldrig upplevt att det kommit in snö mellan jacka och byxa som vissa hävdar. 
4. Vantar kör vi ull-fingervantar från pop under och tjockare vantar över. Junelle har hestra baby zip som jag tycker är väldigt bra. Men sätter man inte fast dom innanför jackan så sitter dom inte bra och då är det ingen bra vante. Milian har pops vinter-finger-handske. Dom är lättare att dra på över jackan och sitter hyfsat bra och har trots fingermodellen hållit värmen bra. Idag frös han dock litegrann men hade heller inte ull-fingervantarna under. Så imorgon ska jag försöka få honom att ha det. Nelion har ett par tumvantar i 100% merinoull från pop och över det ett par lite varmare från elodie details. Dock inga jag skulle rekommendera till någon att köpa om man inte har ull under. Dom är smidiga att ta på, annars ingen bra vante. Vi har även ett par hestra baby zip till honom i storlek 1 men dom är lite stora plus att dragkedjan precis gick sönder så dom är lite bökiga att få på. På huvudet har dom en balaklava från didriksons i 100% ull. Den är super. Trots att den känns tunn så värmer den verkligen och sitter så bra på. Perfekt att ha under hjälmen. Nelion har en balaklava från pop, även den i ull. Och didriksons biggles ovanpå. På fötterna i pjäxorna hade dom idag ett par ullsockor. Det räckte bra. Nelion hade först en tunn ullstrumpa, sen en raggsocka och över det dom vatten-/vindtäta tossorna från pop.

Första dagen i backen gick över förväntan bra. Mille kunde i stort sett åka direkt. Han bara körde, så roligt. Vi har övat litegrann på att svänga och att stanna men han är mera intresserad av att det ska gå fort. Junelle åkte också litegrann själv i barnbacken men mest med hjälp av mig och i sele. När hon hade ledsnat åkte jag, pappa och Mille i lite större backar och då tog vi sele på Mille. Efter första backen sa Mille: "Mamma, det här var verkligen roligt". Och det får sammanfatta första dagen i backen. 

Tobias har legat inne med 40 graders feber hela dagen. Så himla typiskt. Tycker så synd om honom. Han hade ändå knappt kunnat vara med i backen pga diskbråcket men idag kunde han inte ens vara ute. Han var ute i kanske 20 minuter innan febern brakade loss igen. Såå synd. Nu återstår bara att se vilken som står näst på tur. Jag känner redan av i halsen att nånting är på väg. Nu ska jag sova och hoppas på att vakna pigg. Godnatt 


(null)
Nelion 10 månader idag! 

(null)

(null)

(null)
Vi tog fjälltåget tillbaka till stugan 

(null)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback