Liten sjukling

Nelion har åkt på sin första riktiga feber. Han har ju varit förkyld många gånger men aldrig med såhär hög feber. Såhär pass hängig var han ju inte ens när han hade vattkopporna. Så idag har vi matat i honom alvedon hela dagen för att få honom att orka äta. Trots det har det nästan bara blivit välling. Nu på kvällen fick jag i honom ca en halv portion mat mot vad han brukar äta. Annars har han bara ätit litw frukt och lite fruktpure sedan igår. Han fick tom dricka juice för att få i sig nånting. Det är så typiskt att det blir såhär när man har en resa inbokad. Vi som inte ens har varit på öppna förskola eller liknande. Det enda vi varit på bland andra barn i veckan är ju mama fitness och där har han inte rört vid ett enda barn. Bara klängt sig fast vid mig. Så jag funderar lite på om det skulle kunna vara en tand eller liknande. Eller om han blev för kall igår när vi var ute länge. Jag hoppas inte det sistnämnda för jag hade så dåligt samvete över att han var kall om fötterna när vi kom in. Så nu blir det skor på fötterna hädanefter vare sig han vill eller inte. Även fast Nelion frös så hade vi väldigt roligt på studenternas igår med skridskoåkning och fika med kusinerna. Så himla roligt nu när alla dom stora barnen verkar tycka att skridskor är roligt. Och dom är så duktiga också! Så häftigt hur fort dom lärt sig! Sen bjöd kusinerna på tacos. Fredagslyx! 

Idag har vi alltså bara varit hemma. Jag och Nelion har inte ens gått utanför dörren. Jag vågade inte ha honom sovandes ute när han hade feber och det var -12 grader ute. Jag känner mig alltid osäker vid just feber när man inte vet om han fryser eller svettas. Så han fick somna i bärsjalen och sen sov vi tillsammans i 2,5 timme. Som krydda på moset fick jag ju såklart migrän i förmiddags när Nelion mådde som sämst. Så det var verkligen min räddning att han sov så pass länge. Nu är han feberfri sedan några timmar tillbaka och var mycket piggare eget lite mat. Tobias och barnen är iväg och hämtar takboxen nu sen ska dom titta på Tomas innebandymatch. Nelion somnade precis så nu ska jag packa det sista. Herregud vad med grejer det blir med tre barn, varav en bebis. Tur att mamma och pappa kunde ta snowracer och skidor i sin bil. Annars hade det nog inte gått. Jag har sövt Nelion i den lilla vagnen hela veckan för att vänja honom för att slippa ta med donkeyn. Den tar ju så mycket plats i bilen så den får stanna hemma. 

I veckan var vi till Fritidsbanken och lånade skidor till mig. Tanken var även att låna till barnen men det fanns bara till mig. Så himla bra att kunna hyra fritidsutrustning helt gratis i 14 dagar i streck. Så det är verkligen ett tips till er alla om ni vill tex prova att åka skidor eller skridskor. Mamma och pappa är redan på plats i stugan och har fixat skidor till barnen. Ska bli så spännande att se hur det kommer att gå. Imorgon ska barnen och Tobias på kalas. Jag och Nelion ska vara hemma och kurera och hoppas på att febern håller sig borta så vi kan åka på eftermiddagen utan dåligt samvete. 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback