Självständighet

Någonting jag alltid har värderat högt är självständighet. Att som kvinna klara sig själv, ha sina egna ben att stå på. Jag imponeras dagligen av ensamstående kvinnor som sköter hushåll, ekonomi och allt vad det innebär helt på egen hand. Eller fruar till idrottsmän på hög nivå. Att som mamma få vardagen med tre små kids att gå runt samtidigt som du ska skjutsa runt alla barnen på olika aktiviteter såsom träningar och kalas medan mannen är iväg på matcher osv. Och även närvara på varje hemmamatch tillsammans med alla barnen, det är enligt mig imponerande. Men det jag ville komma till var att jag tycker det är synd att alldeles för många kvinnor och mammor där ute förlitar sig på männen och papporna. Alldeles för många har för dålig koll på den ekonomiska delen och litar fullt ut på att mannen ska dra in pengarna till familjen. Det är så synd. 

Jag själv har alltid haft som ett litet hjärnspöke att kunna klara mig själv om så skulle behövas. Att vara två om allting ser jag som rena rama lyxen och är givetvis oerhört tacksam för det. Skulle vi inte vara två föräldrar i denna familj skulle vi tex aldrig kunna bo i det här huset här i stan. Men nu kan vi det tack vare att vi är just två föräldrar att dela på den ekonomiska biten.  För mina barns trygghet så är mitt hjärnspöke väldigt viktigt. Jag har min trygghet i mitt arbete. Att veta att det alltid kommer att finnas ett heltidsjobb åt mig som sjuksköterska. Det är för mig väldigt viktigt. Det är inget välbetalt jobb, men tryggt är det.

För andra kvällen i rad blev jag själv med alla barnen och dom somnade nu strax efter 21. Dom har fortfarande inte fått tillbaka sina vanliga rutiner igen efter jullovet och det känns nästan orimligt nu när vi ändå ska ha semester och ledighet igen nästa vecka. Jag har verkligen oroat mig för vädret och temperaturen i Idre nästa vecka. Men som det ser ut just nu så kommer nog till och med Nelion kunna sova ute för det ska inte vara mer än -10 grader vad det verkar som. Nu ska jag sova. Godnatt

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback