Föräldramöte

Alltså jag säger bara wow! Vi har varit på ett par föräldramöten innan men detta var verkligen ett riktigt bra möte. Vi började kvällen men fadderrträff och vi fick lära känna våran fadderfamilj. Det var superbra! Vi gick igenom allting, mestadels städningen såklart som börjar för oss nästa vecka. Alla föräldrarna där upplevde det som otroligt rent (städar VARJE DAG) och att barnen är överlag väldigt friska. Så har jag också upplevt det hittills. Sen började mötet med att personalen hade filmat in alla barn så varje barn fick säga sitt namn och vad föräldrarna hette. Och om dom hade fler familjemedlemmar. Så otroligt uppskattat och roligt! Och givetvis hade vi alla skrivit under att medgivande att dom får filma och fota våra barn. Sen pratade vi halva mötet om det viktigaste av allt -TRYGGHET. Alla föräldrar fick gå igenom tankar omkring ordet och hur vi kopplar det till förskolan. Det blev otroligt mycket fina ord och bara positivt såklart. Flera familjer tog upp att de hade bytt förskola och Att det märktes så himla tydlig trygghet bara av att vara i miljön. En familj hade bytt från en stor kommunal förskola med stora småbarnsgrupper och hon upplevde sån himla stor skillnad i tryggheten. Hon sa "nu kan jag känna mig 100% trygg när jag cyklar till jobbet".det är en otrolig skillnad. Nu blir mitt barn sett på ett helt annat vis". Exakt så upplever jag också våran situation. Milian som alltid varit så himla försynt och tillbakadragen passar verkligen inte i stora och högljudda grupper. Junelle kanske skulle göra det, vad vet jag. Men för mig skulle det aldrig vara ett alternativ när hon är så pass liten. Min åsikt är att ett litet barn inte är redo för "förskola" innan det fyllt  3 år. Detta är visserligen individuellt men för mina barn (Milian iaf) är detta klart och tydligt. Hade jag möjlighet ekonomiskt så hade jag absolut varit hemma med mina barn i 3 år, men nu har jag inte det och därför är jag sååå tacksam att vi har hittat detta fantastiska ställe som alltid öppnar sina famnar när vi kommer. Det är alltid någon som möter upp, det är alltid en pedagog tillsammans med barnen i vardera rum, det är alltid lugnt och tyst när man hämtar och det är alltid någon som har tid. Tänkt vad många förskolor runtom där pedagogerna inte har tid att trösta, inte har tid att låta barnet sitta i knä och inte har tid att läsa en saga extra vid vilan. Och dessutom som inte har tid att vara närvarande, leka med barnen! Bara för att det är för stora barngrupper för barnen och personalens bästa. Usch och fy. Nej, det enda jag har att säga är att jag är tacksam för att vi har möjligheten att få vara på denna förskola och att jag har världens bästa chef som ordnade med mitt specialschema. Tacksamhet delux. 

Postat av: Ida

Hur många barn och personal är det på förskolan?

Trots stora barngrupper och förskolor så hoppas jag verkligen att personalen tar sig tid för alla barn, låter de sitta i knä och tröstar de som är ledsna. Vem skulle inte vilja ha sina barn hemma tills de är 3?!

Svar: Dom är ca 20 barn och 4 personal. Det enda negativa enligt mig. De förskolorna här runtom verkar inte ha tid med det, tyvärr 😔 Det är väldigt många som vill lämna sina barn när dom är 1 år... Tyvärr
Emelie Sofie Ericsson

2017-09-21 @ 07:24:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback