Mycket känslor

Det här med att lämna bort sitt/sina barn är för mig stort och därför har vi bara gjort det om vi måste. Att därför lämna bort Milian på förskolan fast jag inte måste känns alltså inte helt rätt för mig. Innan sommaren frågade han mig flera gånger om han fick börja på dagis och varför alla andra barn gick på dagis och inte han. Då kände jag att det nog inte var helt fel att låta honom börja några månader innan Junelle. Men det är svårt att förklara för honom vad jag ska göra på dagarna. Igår när jag hämtade honom frågade han: "mamma, har du varit på jobbet nu?". Då kunde ju såklart inte jag hålla tårarna tillbaka. Samma sak imorse när han frågade vad vi skulle göra och varför inte han fick följa med. Han har vinkat till mig de senaste två dagarna samtidigt som han gråter och säger: "Hejdå mamma, vi ses sen". Vem kan hålla sig från tårar då? Jag kanske är blödig av mig men jag tycker verkligen att det är hemskt. Är det här verkligen rätt? Varför ska man egentligen lämna bort syskonet bara för att vara hemma med bebisen? För att alla andra gör så?! No way! Jag är helt överens med kommunen när det gäller neddragningen från 30 timmar till 20. Vi behöver absolut inte fler timmar än så. Just nu ser jag det som så att Milian får en liten mjukstart med att vara på dagis 15-20 timmar i veckan året ut. Sen börjar jag jobba och då blir det andra bullar. Förhoppningsvis kan jag få till det så att barnen kan vara lediga minst en dag i veckan. Nu kanske det låter som att jag är negativ mot förskolan men så är icke fallet. Det handlar om att jag vill få så mycket tid som möjligt med mina barn. Inte bara två timmar på kvällen innan läggning. Jag vill uppfostra dom och dela minnen tillsammans med dom. Samtidigt som jag vill att dom ska ha roligt med kompisar och få lära sig hur man är i grupp.

Är det någon som håller med mig?

Jag är jätteglad och stolt över att jag valde att ha Milian hemma det här året. Jag är minst lika glad att vi fick tipset om ugglans förskola och även blev erbjudna en plats där. Det verkar vara världens bästa förskola på alla sätt och vis!

Postat av: Pappa

Emelie min underbara dotter som tänker så rätt!

2016-08-19 @ 11:16:17
Postat av: Linn

Förstår dig precis! Om det inte vore så att Ebba älskade förskolan (tjatar om den flera gånger i veckan) så hade jag också haft henne hemma. I kommunen där jag bor så får vi ha barnet där 15 timmar per vecka om man är mammaledig och det tycker jag räcker gott och väl men skiljer sig så mellan kommunerna. Då får hon den dos hon behöver av att umgås med andra barn och lära sig vara i grupp men ändå får jag så mycket tid med henne :)

2016-08-21 @ 21:02:37
URL: http://elvirakavallin.blogg.se/
Postat av: Linn

Håller med dig fullständigt! Om det inte vore så att Ebba älskar att va på förskolan så hade jag också haft henne hemma. Här i denna kommunen får man ha de på dagis i 15 timmar när man är mammaledig och det räcker gott och väl. Då får hon den dos av förskola som hon behöver och samtidigt får jag massa tid med henne:)

2016-08-21 @ 21:06:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback