Nattning

Jag har försökt natta Milian tidigare två dagar i rad nu. Det har inte gått så bra. Igår började vi 20.30 när han var trött. Han somnade inte förrän 23.30. Jag vet inte hur jag ska göra för att få honom att somna tidigare på kvällen. Tips? 

Morgonpigg liten kille ❤️

Postat av: Amanda

Sover han mycket på dagen?
Min dotter på 8 veckor brukar vara vaken mycket på dagen och vara trött vid nio så då liggammar jag henne tills hon somnar. Sen vaknar hon dock tre ibland 4 gånger på nätterna men det funkar bra än så länge! Inte alltid lätt att få in rutiner men man kan ju alltid försöka :)

2014-01-17 @ 17:42:23
Postat av: Petra (gammal ssk-klasskompis)

När dom är sådär små är det svårt att ha rutiner. Men det är väldigt bra att börja ha rutiner tidigt dom faller in i dom ganska fort.
Jag har erfarenheten att dom börjar sova bättre när de får mer att
äta. Typ 6 månader. När man ammar blir dom hungrigare oftare.
Man får nästan leva efter bäbisen rytm såhär i början och få lite mer rutiner framöver.
Men det är bra med rutiner som sagt :)

2014-01-17 @ 19:07:25
Postat av: Sandra

Jag skulle också gärna ta emot tips! Min dotter är 9 veckor och somnar mellan 23 och 02 varje natt, vaknar 1 gång för mat och sover till 11-12. Sen brukar hon bara vila max 1 timme under dagen. Har försökt få henne att somna tidigare på kvällarna nu utan att lyckas. Men jag delar gärna med mig med hur om jag lyckas ;)

2014-01-17 @ 20:45:09
Postat av: JENNY - MAMMA TILL AGNES

när jag ammade så av jag min lilla ersättning som sista mål (omkring 21) och hon började då med att sova hela nätter från ca 10 dagars ålder. och nu när hon får ersättning så får hon mat, och när jag märker att hon börjar bli trött lägger jag henne i sin säng med musik på och springer fram och tillbaka till sängen när hon vaknar till och gnäller lite. jag tror på att göra sängen till en trygghet (om man vill ha sin bebis i egen säng, väldigt inviduellt!) så jag har lagt en mysig filt som hon ligger på i vagnen i hennes säng och när hon sover på dagarna så lägger jag henne i sin säng om vi är hemma. men jag tror att anledningen till att agnes sover hela nätter är för att hon är så pass mätt att hon inte vaknar och vill ha mat. :)

Svar: Jag har också börjat med ersättning på kvällen och Milian vaknar oftast efter 4-5 timmar. Jag tycker inte att det gör nånting att han vaknar en gång per natt för att äta. Problemet är att han somnar så sent :( Ikväll gav jag ersättning kl 20 och han somnade 21.30 - framsteg! Tack för dina ord :)
Emelie Sofie Ericsson

2014-01-17 @ 22:50:01
URL: http://livetenligtjenny.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback