Amningskurs del 2

Ikväll var det dags för del 2 på amningskursen och sammanfattningsvis så var den inte alls lika givande som förra gången. Vi pratade om amning i olika kulturer, partnerns roll och den närmsta tiden efter förlossningen. Vi fick se en film som visde hur de nyfödda bebisarna gör när de söker efter bröstet. Det var spännande att se :) Det är nio steg som alla bebisar går igenom och det är väldigt viktigt att inte störa bebisen i detta. Efter ca en timme brukar barnet ha hittat bröstet så som föräldrar måste man ha tålamod. Jag kan tänka mig att man gärna vill hjälpa till men om man gör det så måste bebisen börja om. Om vi får en frisk bebis som kan komma upp på mitt bröst direkt efter förlossningen så ska det bli väldigt spännande att följa dom här nio stegen :)
 
Idag har generellt varit en otursdag. När Tobias kom hem från jobbet hade vi ingen el. Han ringde till Riksbyggen och till bostadsrättsföreningen men ingen kunde hjälpa till. Vi förstod ingenting men när vi började fundera så kom vi fram till att vi kanske hade missat att göra något typ av anmälan till elbolaget. Vi trodde hela tiden att vi hade gemensam el i föreningen och att elräkningen skulle komma automatiskt. Men vi verkade ha haft fel. Det står nämligen på lägenhetskontraktet att vi har en procentandel i föreningens när det gäller driftkostnad. Men tydligen så räckte inte det. Nu har vi alltså bott här i 1,5 månad utan att betala el. Sjukt! Tobias ringde till vattenfall och dom skulle tydligen ha nästan 1700 kr om vi skulle ha igång elen redan ikväll. Därför valde vi att vänta till imorgonbitti. Så nu sitter jag här med ca 20 värmeljus tända i lägenheten. Jag älskar det men Tobias kommer nog inte uppskattat det lika mycket när han kommer hem, han klagar alltid på att det blir för varmt när jag tänder ljus på mitt vis. Där är jag väldigt lik mamma. Jättemysigt <3
 
Såhär mysigt har jag det i väntan på att älsklingen ska komma hem från ishallen. Tierp vann ikväll igen, 3-2 efter förlängning. Ännu är den nya tränarstaben obesegrade ;)
 
Jag var iväg en sväng till jysk idag och handlade en liten byrå som vi tänkte ha i bebishörnan. Oturligt nog så saknades det 4 skruvar till den så det blir att åka tillbaka till jysk imorgon och försöka få tag på dom där skruvarna! Kan dom inte fixa fram skruvarna direkt så tänker jag lämna tillbaka hyllan och köpa en ny! Det har jag som kund all rätt att göra. För gud va sånt här är störande! 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback